Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen een beetje klaar met politieke uitspraken: "Ik ben een F1-coureur"

Max Verstappen en concullega's worden steeds vaker gevraagd wat ze van bepaalde politieke zaken vinden. Zo ook wat ze van de misdragende fans in Oostenrijk vonden. Verstappen laat weten dat de Formule 1 zich daarover proactief moet uitspreken, in tegenstelling tot de coureurs.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk kwamen gedurende het weekend steeds meer berichten naar buiten van fans die zich zouden hebben misdragen op de Red Bull Ring. Het zou gaan om racistische leuzen, vrouwen die werden lastig gevallen en vernielingen.

Max Verstappen sprak zich in dat zelfde weekend uit over de misdragende fans en keurde het gedrag af. "Dit zou nooit mogen gebeuren. Nergens", liet de Nederlander weten.

Op dat weekend na heeft Verstappen zich verder niet meer direct uitgesproken tegenover zijn fans. In Frankrijk werd hem door de Britse pers gevraagd waarom hij er bijvoorbeeld niks op social media over had gepost aangezien het vooral om fans van hem zou gaan.

"Het is niet alleen per se ik die zich daarover moet uitspreken, denk ik", vertelt Verstappen voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Ik heb me uitgesproken in de persconferentie, want daar bereik ik veel meer mee dan op andere manieren. Als ik me bovendien echt over alles op de wereld uit zou moeten spreken, dan zou ik non-stop bezig zijn op social media."

"De sport moet actie ondernemen"

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Lewis Hamilton of Sebastian Vettel wil Verstappen niet constant bezig zijn met dit soort zaken en wil hij zich gewoon focussen op het zijn van een Formule 1-coureur. "Ik heb het gevoel dat ik nu al een jaar praat over politieke zaken terwijl ik aan het einde van de dag gewoon een Formule 1-coureur ben.

"Als deze dingen aan mij gevraagd worden dan spreek ik me natuurlijk uit en geef ik mijn mening. Maar ik moet niet een politieke beweging vormen. Ik ben uiteindelijk een coureur in de sport. Mensen mogen misschien een fan van mij zijn, maar ze zijn ook een fan van de sport, waarbij sommigen zich misdragen. Als dat gebeurt dan moet de sport actie ondernemen en niet de desbetreffende coureur", zo is Verstappen stellig.

Ook interessant:

Hoe Verstappen wordt klaargestoomd voor een enorm drukke F1-kalender

Met 22 Formule 1-races dit seizoen, verspreid over de hele wereld, is het lastig om jetlags te ontwijken. Joris Mosterdijk legt je in deze video uit hoe Verstappen samen met zijn coach zo goed mogelijk wordt voorbereid op een Grand Prix waar tijdverschil een rol speelt.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

34 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"