Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen een beetje klaar met politieke uitspraken: "Ik ben een F1-coureur"

Max Verstappen en concullega's worden steeds vaker gevraagd wat ze van bepaalde politieke zaken vinden. Zo ook wat ze van de misdragende fans in Oostenrijk vonden. Verstappen laat weten dat de Formule 1 zich daarover proactief moet uitspreken, in tegenstelling tot de coureurs.

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk kwamen gedurende het weekend steeds meer berichten naar buiten van fans die zich zouden hebben misdragen op de Red Bull Ring. Het zou gaan om racistische leuzen, vrouwen die werden lastig gevallen en vernielingen. Max Verstappen sprak zich in dat zelfde weekend uit over de misdragende fans en keurde het gedrag af. "Dit zou nooit mogen gebeuren. Nergens", liet de Nederlander weten. Op dat weekend na heeft Verstappen zich verder niet meer direct uitgesproken tegenover zijn fans. In Frankrijk werd hem door de Britse pers gevraagd waarom hij er bijvoorbeeld niks op social media over had gepost aangezien het vooral om fans van hem zou gaan. "Het is niet alleen per se ik die zich daarover moet uitspreken, denk ik", vertelt Verstappen voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Ik heb me uitgesproken in de persconferentie, want daar bereik ik veel meer mee dan op andere manieren. Als ik me bovendien echt over alles op de wereld uit zou moeten spreken, dan zou ik non-stop bezig zijn op social media."

"De sport moet actie ondernemen"

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Lewis Hamilton of Sebastian Vettel wil Verstappen niet constant bezig zijn met dit soort zaken en wil hij zich gewoon focussen op het zijn van een Formule 1-coureur. "Ik heb het gevoel dat ik nu al een jaar praat over politieke zaken terwijl ik aan het einde van de dag gewoon een Formule 1-coureur ben. "Als deze dingen aan mij gevraagd worden dan spreek ik me natuurlijk uit en geef ik mijn mening. Maar ik moet niet een politieke beweging vormen. Ik ben uiteindelijk een coureur in de sport. Mensen mogen misschien een fan van mij zijn, maar ze zijn ook een fan van de sport, waarbij sommigen zich misdragen. Als dat gebeurt dan moet de sport actie ondernemen en niet de desbetreffende coureur", zo is Verstappen stellig.

Viaplay
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein