Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Hamilton doen dringende oproep: "Dit is geen F1-niveau"

Max Verstappen en Lewis Hamilton willen graag wijzigingen zien op het Circuit of the Americas. Het kan zo niet langer.

Hamilton Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Afgelopen Grand Prix-weekend werd duidelijk dat het Circuit of the Americas momenteel erg hobbelig is. Dat was altijd al een beetje zo, maar het wordt steeds erger op het circuit dat op moerasgrond is gebouwd. Het is nu zelfs te erg, zo oordeelt winnaar Max Verstappen na afloop van de GP van de Verenigde Staten. Gevraagd naar de omstandigheden roept hij op tot ingrijpen.

"Er moet opnieuw worden geasfalteerd", is hij stellig. "Momenteel lijkt dit circuit beter voor rallyauto's. Misschien valt het niet eens heel erg op, omdat we door de downforce aan de grond 'vastgeplakt' zitten, maar de hobbels die er zijn en sprongetjes die we maken, zijn te erg. Dit is geen F1-niveau."

Wel wil Verstappen benadrukken dat hij COTA over het algemeen een prachtig circuit vindt. "Ik hou van deze baan, oprecht, de lay-out is geweldig. We hebben echter nieuw asfalt nodig, de komende jaren moet het echt wat vlakker worden. We vragen hier al een aantal jaren naar, maar er is nog niets gebeurd."

Hamilton echoot Verstappen

Zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton kan zich helemaal vinden in de woorden van Verstappen. "Ik ben het eens met Max, het is te hobbelig. Sommige hobbels vind ik prima, want het geeft een circuit wat karakter, maar dit zijn er veel te veel."

"Als coureurs zijn we bereid om samen te discussieren en te helpen, zodat misschien niet het hele circuit opnieuw geasfalteerd hoeft te worden en het geen fortuin kost."

"Van de laatste bocht tot aan de start-finish is het mooi vlak, maar de rest niet", lacht hij. "Oh en de pitstraat is ook mooi vlak, maar er zijn inderdaad een paar stukken die beter kunnen", aldus de Mercedes-coureur.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"