Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Leclerc lachen om startmoment: "Vroeger ging het wel anders!"

Het startincident tussen Max Verstappen en Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Las Vegas hield de gemoederen bezig. De coureurs in kwestie kunnen er na afloop om lachen en verwijzen op ludieke wijze naar hun karttijd.

Verstappen Leclerc  Las Vegas start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De eerste bocht leverde spektakel op tijdens de Grand Prix van Las Vegas. Max Verstappen haalde Charles Leclerc in, maar dwong de Monegask van de baan af en kreeg een straf van vijf seconden. Later in de race streden Verstappen en Leclerc lange tijd om de zege en ging de Red Bull-coureur er uiteindelijk met de eer vandoor. Het duo kent elkaar al sinds de karttijd en legt tegenover de media, waaronder RacingNews365, met humor uit welke impact dat op de onderlinge relatie heeft.

"Na de start hadden we dat kleine momentje", begint Verstappen zijn verhaal. "Ik heb in de debrief aan Charles uitgelegd wat er gebeurde, iets wat vrij natuurlijk gaat. We blikten altijd al terug toen we tegen elkaar reden in de go-karts. Dat is mooi, zeker als je samen een leuke race afwerkt en wat gevechten hebt gehad. Er is altijd iets om over te praten."

Leclerc haakt er al lachend op in. "Vroeger ging het wel anders!", wat weer een ludieke reactie van Verstappen oplevert. De Nederlander doet Leclerc kort na. "It was just an inchident."

"Nu zijn we kalmer en uiteraard zijn we ook samen opgegroeid", gaat Leclerc serieus verder. "Ik ken Max heel erg goed als coureur en ik wist dat hij er voor zou gaan in de eerste bocht. Hij is al wereldkampioen en Red Bull heeft het constructeurskampioenschap binnen, dus hij weet zelf ook dat hij alles kan geven in de eerste ronde. Daarom liet ik wat ruimte, omdat ik meer te verliezen heb. Wij strijden om de tweede plaats bij de constructeurs. Maar het was tof en hij heeft me de situatie uitgelegd, dus het is prima."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull