Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Perez om de tafel na GP Brazilië: "Hebben alles eruit gegooid"

Max Verstappen, Sergio Perez en hun teams hebben na de controversiële GP van Brazilië samen gezeten en met zijn allen de situatie besproken. Dat was volgens Verstappen nodig. "Eindelijk."

Perez Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

In het slot van de GP van Brazilië negeerde Max Verstappen teamorders van Red Bull, dat graag wilde dat de Nederlander zijn teamgenoot voorbij liet. Op die manier kon Sergio Perez namelijk een extra punt halen in de belangrijke strijd met Charles Leclerc om plek twee in het F1-kampioenschap.

Dat deed Verstappen echter niet, tot frustratie van Perez, die woedend was op zijn teamgenoot. "Hij laat nu zien wie hij echt is", zo riep de Mexicaan meteen via de radio. "Verstappen liet optekenen 'dat hij zo zijn redenen had'.

Na afloop laat de tweevoudig kampioen weten dat de twee partijen inmiddels om tafel hebben gezeten en dat ze daarbij al hun gedachtes met elkaar hebben gedeeld. "We hebben na de Grand Prix allemaal samen gezeten en alles op tafel gegooid. Natuurlijk snap ik Checo's kant en snap ik dat hij teleurgesteld is, maar ik heb ook mijn redenen geven over waarom ik die plek niet aan hem heb gegeven."

Eindelijk

Het lijkt nodig te zijn geweest als we Verstappen horen praten. 'Eindelijk' heeft men intern alle frustraties met elkaar gedeeld. De neuzen lijken dezelfde kant weer op te staan en in Abu Dhabi gaat het duo weer verder op jacht naar P1 en P2 in het kampioenschap.

"Het gaat over iets dat er in het verleden is gebeurd", zo doelt Verstappen ongetwijfeld op Perez' mogelijk opzettelijke crash tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco. "Het is niet nodig om er buiten het team over te praten, maar binnen het team wel. Waar die situatie zich heeft voorgedaan ga ik ook niet zeggen."

"Eindelijk hebben we nu in ieder geval een keer allemaal samen gezeten en er over gepraat. Als team snappen we alles en nu moeten we verder gaan. We gaan nu naar Abu Dhabi", aldus Verstappen.

De pace was er niet

Al met al een frustrerende dag voor Verstappen, die daar de schouders over ophaalt. Soms is het nou eenmaal zo. "Ik heb weinig plezier gehad, maar tegelijkertijd was het ook niet heel frustrerend. Ik probeerde gewoon mijn best te doen, maar we hadden de pace simpelweg niet. Soms moet je dat gewoon accepteren."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

67 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen