Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "FIA verdient geen enkel woord uit mijn mond"

Max Verstappen was niet te spreken over de handelingen van FIA na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander vindt dat de autosportbond verkeerd heeft gehandeld, maar wil er liever niets over zeggen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De allereerste F1-race op het Jeddah Corniche Circuit was een knotsgekke vertoning. Lewis Hamilton kwam uiteindelijk als winnaar over de streep. Max Verstappen wist tweede te worden ondanks een tijdstraf. De Nederlander was na afloop niet te spreken over hoe de FIA heeft gehandeld tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

De Red Bull-coureur werd na de race geïnterviewd door Jack Plooij voor Ziggo. Plooij deelde Verstappen mede dat de fans thuis er niks meer van begrijpen. "Ik zelf ook niet, maar ik ga het er niet eens over hebben, want ze verdienen geen enkel woord uit mond", klonk het antwoord van de Nederlander.

Hamilton rijdt tegen Verstappen

Het meest besproken moment van de Grand Prix was de aanvaring tussen Hamilton en Verstappen. De Nederlander kreeg van zijn team te horen dat hij de Brit voorbij moest laten en ging voor de laatste bocht van zijn gas en schakelde terug. Mercedes had dit Hamilton alleen nog niet medegedeeld. De Mercedes-coureur begreep daardoor niet wat er gebeurde en reed tegen de achterkant van de RB16B van Verstappen op.

De Red Bull-coureur snapt niet hoe dat heeft kunnen gebeuren. "Ik ben aan het wachten, ik rem af om hem erlangs te laten. Dus ik wil die plek teruggeven en dan komt hij niet voorbij. En dan krijg ik vijf seconden straf", roept een verbijsterde Verstappen.

Door alle straffen ziet de Nederlander de race even niet meer. Hij kreeg de vijf seconden straf uiteindelijk voor een ander vergrijp. Aan het begin van ronde 37 haalde Hamilton met behulp van DRS de Red Bull-coureur in op startfinish. Verstappen vocht echter terug en remde laat in aan de binnenkant van de bocht. Beide coureurs haalde de eerste bocht niet en schoten van de baan.

Warm en hoge luchtvochtigheid tijdens race

Niet alleen door de onduidelijkheid in straffen van de FIA was het een moeilijke race, de temperatuur maakte het ook moeilijk. "Het was warm en de luchtvochtigheid was hoog, dus het was geen makkelijke wedstrijd. Zeker ook als je dan wat snelheid mist is het best wel lastig, maar we hebben alles weer geprobeerd. We kwamen toch weer wat snelheid te kort", concludeert Verstappen.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

57 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche