Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst

Max Verstappen heeft de volledige F1-wereld in zijn greep. De Nederlander steekt met kop en schouders boven zijn mede-coureurs uit en krijgt voor zijn prestaties nu een plaats in een zeer exclusieve lijst.

Verstappen win Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er staat al langere tijd geen maat op Max Verstappen binnen de Formule 1. Vorig seizoen won Verstappen 19 van de 22 races en pakte de Nederlander zijn derde wereldtitel op rij. De dominantie van Verstappen is niet alleen binnen de sport onopgemerkt gebleven, want Time Magazine heeft de Nederlander opgenomen in hun jaarlijkse lijst van 'de 100 meest invloedrijke personen ter wereld'.

Deze prestigieuze lijst bevat onder andere wereldleiders, entertainers en andere mondiale iconen uit een reeks van diverse categorieën. Verstappen vindt zichzelf terug binnen de categorie Titans, waarin ook American Football-ster Patrick Mahomes en basketbalster A'ja Wilson zijn opgenomen.

Zelfverzekerd

Verstappen wordt beschreven door Sean Gregory, senior correspondent bij Time Magazine. Gregory is lyrisch over Verstappen en zijn prestaties: "Geen enkele atleet heeft meer overwinningsrondes meegemaakt, op meerdere plekken ter wereld, dan Verstappen. Verstappen zit zo zelfverzekerd achter het stuur dat hij in ieder geval één race de schermen rond het circuit in de gaten heeft kunnen houden, om de strijd achter hem te kunnen zien. De Formule 1-activiteiten, ter waarde van 3,2 miljard dollar, draaien nu om slechts één enkele vraag: kan iemand Verstappen en de Red Bull-bolide stoppen?"

Sinds 1999 maakt Time Magazine een Time 100 bekend. Verstappen is niet de eerste Formule 1-coureur die zichzelf terugvindt in de lijst. Michael Schumacher was in 2005 onderdeel van de lijst en Lewis Hamilton werd in 2020 opgenomen in de exclusieve lijst.

Voor de gekozen personen staat er overigens nog een speciale gebeurtenis op de planning. Op 24 april vindt er een speciale conferentie plaats, waarna op 15 mei er een gala wordt georganiseerd. Of Verstappen hierbij aanwezig zal zijn, is niet bekend.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez