Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft mindere Red Bull-fase toe: "Het loopt gewoon niet lekker"

Max Verstappen en Red Bull Racing hebben het de afgelopen raceweekenden verrassend lastig. Allerlei problemen gooien roet in het eten terwijl de concurrentie het gat in rap tempo weet te dichten. Verstappen weet dat het beter moet, maar begrijpt ook dat dit soort omstandigheden er soms bij horen.

Verstappen qualifying Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het seizoen van 2023 stond in het teken van de dominantie van Max Verstappen en Red Bull Racing en ook begin dit jaar leek het daarop uit te draaien. De Oostenrijkse renstal begon goed aan het seizoen, maar vanaf de Grand Prix van China ging het allemaal wat bergafwaarts. Verstappen moest in Miami zijn meerdere erkennen in Lando Norris, maar slaagde er in Imola nipt in om de Brit achter zich te houden. In Monaco moest Verstappen genoegen moest nemen met de zesde plaats en zelfs de overwinning in Canada ging gepaard met een ERS-probleem op vrijdag.

Echt van een leien dakje gaat het de afgelopen races dus niet voor Red Bull en ook Verstappen begrijpt als geen ander dat dit niet de bedoeling is. Toch benadrukt de Nederlander tegenover onder meer RacingNews365 dat het er stiekem ook een beetje bij hoort in de Formule 1. "Uiteindelijk mag dit allemaal niet gebeuren, dus dit zijn wel dingen waar we druk mee bezig zijn. Ik denk dat we alles wel goed in de gaten houden, maar op de een of andere manier heb je soms een moment waarin het dan even niet zo lekker loopt." 

"Daar komen dan allerlei kleine problemen bij, al is het nu aan ons om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt. Maar ja... We weten natuurlijk wel dat het niet de bedoeling is en we beseffen ons dat we dat soort dingen moeten voorkomen, maar op dit moment loopt het gewoon even niet lekker. Het gebeurt dit jaar ook een stuk vaker dan de afgelopen twee jaar, dat sowieso. Maar er verandert binnen het team vrij weinig en iedereen werkt hartstikke hard, maar dit soort dingen gebeuren dan toch."

Toch benadrukt Verstappen dat het team achter de schermen hard aan het werk is om alle problemen weer op te lossen. "Je praat daar natuurlijk over met elkaar, want je bent altijd aan het analyseren in de hoop dat je iets kan verbeteren. Maar op de een of andere manier kan je het op dit soort momenten niet tegenhouden, dus zullen we nu gewoon op onze prestaties concentreren en het zelf afdwingen. We kunnen ons immers niet altijd blijven richten op de concurrentie."

Terwijl Red Bull dus last heeft van een dipje, lijkt de concurrentie de smaak wél te pakken te hebben. Ferrari en McLaren zaten er vanaf het begin van het seizoen al goed bij en ook Mercedes lijkt weer stappen te zetten. Verstappen merkt ook dat de andere teams steeds sterker presteren. "Maar wij moeten als team gewoon zorgen dat er hier weer bovenop komen. Alles zit nu heel dicht bij elkaar en dan wordt het natuurlijk lastiger voor ons, maar bij de andere teams lijkt het allemaal wat makkelijker te gaan nu."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership