Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft Norris toekomstadvies: "Dat is belangrijk om te onthouden"

Max Verstappen weet hoe het is niet in een kampioenschapswinnende auto te rijden. Hij legt uit hoe hij door deze periode heen is gekomen en heeft advies voor McLaren-coureur Lando Norris.

Verstappen Norris Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris heeft met McLaren vorig weekend tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië de tweede positie bemachtigd, en lijkt sinds de upgrade van het team alleen nog maar op weg naar betere prestaties. Aan talent ontbreekt het bij Lando niet, volgens tweevoudig wereldkampioen én vriend Max Verstappen. Hij zat gewoon tot nu toe nog niet in een snelle auto. "Dat is helaas hoe Formule 1 werkt. Als Lando in een racewinnende auto had gezeten dan had hij gewonnen, zo simpel is het."

Verstappen heeft hetzelfde meegemaakt in de opkomst van zijn Formule 1-carriere. De Red Bull was in het begin van zijn contract ook geen snelle auto. De Nederlander vertelt aan onder andere RacingNews365 hoe hij deze periode doorlopen heeft. "Soms moet je je aan het proces houden en erin geloven. En mensen zeggen wel steeds 'ja, ik geloof erin', maar je moet er écht in geloven en weten dat je dan de juiste mensen aantrekt om een winnend team samen te stellen en alles samen te laten komen."

Ook Verstappen heeft wel eens aan zijn team getwijfeld

En vertrouwen, dat heeft de Red Bull-coureur altijd in het team van Milton Keynes gehad. "En ik heb echt in dat proces geloofd. Natuurlijk ben je soms wel een beetje sceptisch, zoals bijvoorbeeld met een motorleverancier, dat je je gaat afvragen of het wel gaat werken, maar dan kan je gewoon zien hoe vastbesloten zij zijn om het te laten werken."

Dit betekent overigens niet dat hij nooit getwijfeld heeft om een overstap te maken naar een ander team, integendeel zelfs: "Uiteraard heb ik me wel eens afgevraagd of het allemaal wel gaat werken. Ik heb weleens de gedachte gehad 'misschien moet ik weggaan', maar op hetzelfde moment was ik mijzelf ook erg aan het ontwikkelen als coureur.

Verstappen sluit af met een tip voor de McLaren-coureur: "Vaak zeggen mensen dat het gras aan de andere kant groener is, maar dit is vaak niet waar. En ik denk dat dat belangrijk is om dat te onthouden in dit soort situaties."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"