Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft positief signaal af over hardnekkig Red Bull-probleem

Max Verstappen had het ontzettend lastig op de hobbels en kerbstones in Monaco en sprak zelfs van een fundamenteel probleem. De Nederlander tempert dan ook de verwachtingen voor de Grand Prix van Canada, vooral omdat kerbstones weer een hoofdrol gaan vervullen. Toch zijn er ook positieve signalen, want een oplossing kan sneller volgen dan gedacht.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De RB20 en kerbstones en hobbels: het zijn niet de beste vrienden. Max Verstappen stuiterde in Monaco in het rond en moest het met de zesde plaats doen. Het gevolg? Een kleinere voorsprong ten opzichte van Charles Leclerc, die de race won en 31 punten achter Verstappen staat in het kampioenschap. 

Ook in Canada is het rijden over kerbstones zeer belangrijk, waardoor Ferrari en McLaren kansen zien om Red Bull opnieuw te verslaan. Verstappen geeft op zijn beurt toe dat het niet mogelijk is om zulke problemen heel snel op te lossen.

"Ik probeer me te focussen op wat we hier hebben", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat we veel werk te doen hebben en dat ook weten. Na Monaco hebben we een goede richting waar we naartoe kunnen werken, dus dat is eigenlijk best leuk. Ik focus me niet op anderen, want dat is verspilling van energie en we weten zelf wat we kunnen en moeten verbeteren. We hebben ook een sterk team."

Maar vormen de kerbstones weer een probleem voor Red Bull? In Canada waarschijnlijk nog wel, maar later dit jaar misschien niet meer, stelt een positieve Verstappen. Red Bull werkt hard aan een snelle oplossing. "Het is niet ons favoriete aspect van deze wereld, maar we werken wel aan een verbetering. Dat kost tijd en we hebben het dus niet binnen een week opgelost, maar we gaan zeker proberen de zaken te optimaliseren. Ik heb hoop en vertrouwen dat we het dit jaar al beter zouden kunnen doen."

De 26-jarige wereldkampioen vindt het ook nodig dat Red Bull het snel oplost. "Het is sinds de eerste dag van deze reglementen al een probleem en we hebben het nog niet op kunnen lossen. Monaco was een wake up-call. We hebben veel goede discussies gevoerd in de fabriek en ik heb het gevoel dat er nu meer focus is om het probleem op te lossen. Iedereen komt dichterbij en je kan niet meer op je voorsprong vertrouwen, ook als het om problemen met kerbstones gaat. Het moet opgelost worden, maar dat kost tijd. Sommige designs zijn er al en moeten opnieuw ontwikkeld worden. Dat kan met de budget cap niet binnen één of twee weken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"