Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft positief signaal af over Red Bull-update

Afgelopen weekend in Austin introduceerde Red Bull eindelijk de langverwachte update. Met de nieuwe onderdelen moest de RB20 weer in het gareel komen, maar vooral tijdens de race klaagde Verstappen wederom over problemen. Toch is de Nederlander positief over de vernieuwde Red Bull.

Verstappen Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De afgelopen races ging het bij Red Bull voornamelijk over de 'Austin-update'. Een significante grote update voor de RB20, die grotendeels de problemen met de Red Bull weer zou moeten oplossen. En gezien de resultaten lijkt die missie gelukt. Max Verstappen kon weer meestrijden om de prijzen, won de sprintrace en pakte zelfs bijna beide polepositions in Austin. 

Toch klaagde de Nederlander tijdens de race weer over zijn auto. Nu, vlak voor de start van een nieuw GP-weekend, neemt Verstappen die zorgen weg. In gesprek met onder meer RacingNews365 geeft de regerend wereldkampioen een positief signaal af over de update, die ook in Mexico weer gebruikt zal worden: "Het was zeker een performance (gerichte) update. De auto voelde een stuk meer in controle, in ieder geval meer in balans."

Een groot verschil met eerder dit jaar, toen Verstappen openlijk zijn verlies in vertrouwen in de RB20 uitsprak. Het leverde een titelstrijd op, die niemand aan het begin van het jaar zag aankomen. Opmerkelijk genoeg is die periode voor Verstappen er niet een waar hij slechte gevoelens aan over heeft gehouden. Volgens de Nederlander heeft Red Bull toen er alles uitgehaald wat er in zat, waardoor het kampioenschap er nu wederom goed uit ziet: "Ik denk dat we het heel goed hebben gedaan in het midden van het seizoen, toen we geen winnende auto hadden of een auto die tweede kon worden. Ik denk dat we heel veel hebben geoptimaliseerd (in die periode, red.)."

"Natuurlijk kijk ik ook terug naar Australië, de uitvalbeurt aldaar was erg pijnlijk. Anders had het kampioenschap er natuurlijk nog beter uitgezien. Dus daarom, als je vecht voor een kampioenschap, weet je dat je er elke race bovenop moet zitten. Je kunt je nauwelijks fouten veroorloven, zelfs niet als het er goed uitziet. Op dat moment dacht iedereen dat ik het gewoon weer heel gemakkelijk zou winnen. En kijk waar we nu staan," aldus Verstappen.

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer rommelige eerste training Verstappen in Mexico