Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft update over toekomst bij Red Bull

Max Verstappen behaalde zaterdag tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van China Red Bulls 100ste poleposition. Ondanks dat de Nederlander succes na succes meemaakt bij het team uit Milton Keynes, blijft hij niet tot in de eeuwigheid in de Formule 1 rijden. Maar blijft hij wel bij hetzelfde team gedurende het restant van zijn F1-carrière?

Verstappen sprint China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is op dit moment de dominante coureur in de Formule 1 en is van plan om dat nog wel een tijdje te blijven. Al heeft hij zelf al meerdere keren aangegeven dat hij niet zo lang wil doorgaan zoals Fernando Alonso nu doet. Verstappen begon in 2015 in de koningsklasse bij Torro Rosso en tekende in 2022 een lange termijncontract om Red Bull Racing tot en met 2028 trouw te blijven.

Het begin van dit seizoen werd het team opgeschud door een beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner. Red Bull stond hierdoor een aantal weken in de ongewenste belangstelling. Nu de storm voorlopig even lijkt te zijn gaan liggen, hoopt Verstappen alleen maar dat de kalmte binnen het team zich voort blijft zetten.

Dit beaamt de drievoudig wereldkampioen in gesprek met de Telegraaf: "Wat voor mij heel belangrijk is, is dat het rustig is in het team. Dat iedereen zich focust op de auto en de prestaties. Na mijn eerste wereldtitel in 2021 heb ik niet voor niets een lange deal met Red Bull getekend."

Veel eisen heeft de Nederlander niet. "Het enige wat ik wil, is een rustige en vredige omgeving. Zolang ik blij ben met het team, is er geen reden om te vertrekken."

De rust zit er bij de 26-jarige coureur ook zelf in. Van nature had hij dat al, maar dit is alleen maar toegenomen na het behalen van zijn eerste wereldkampioenschap: "Ik denk dat ik altijd al redelijk ontspannen ben geweest, maar ik ben nu wel nog wat relaxter dan jaren geleden. Dat heeft ook te maken met de successen van afgelopen seizoenen. Toen ik begon bij Toro Rosso in de Formule 1, had ik eigenlijk nog niets bereikt. Nu wel. Dat geeft in zekere zin een rustgevend gevoel."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"