Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen geeft zorgwekkend signaal af over titelkansen

Na de Grand Prix van Nederland lijkt de titelstrijd weer helemaal open te liggen. Vooral de snelheid van McLaren doet vermoeden dat de huidige voorsprong van Max Verstappen nog zeker geen zekerheid biedt voor de coureurstitel. De Nederlander zelf blijft vrij nuchter over een mogelijke titel, maar geeft wel een zorgwekkend signaal af.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De dominante overwinning van Lando Norris in Zandvoort zorgt ervoor dat Max Verstappen met 70 punten voorsprong aan de Grand Prix van Italië begint. Een grote voorsprong, maar een vierde titel lijkt allesbehalve zeker. Dat onderstreept de Nederlander zelf ook, al blijft Verstappen ook erg nuchter over de kansen van zijn concurrent.

"Er zijn nog negen races te gaan en een paar sprintraces," aldus de regerend wereldkampioen tegenover onder meer RacingNews365. "Dit soort dingen (de voorsprong red.) kunnen vrij makkelijk ingehaald worden. Maar ik weet ook dat je dan een perfect einde van het seizoen nodig hebt en dat is erg moeilijk."

Maar voorlopig maakt Verstappen zich weinig zorgen over het mislopen van een eventuele vierde titel: "Ik doe gewoon mijn best. En of ik nu win of niet, dat verandert mijn leven niet. Wil ik (de titel) graag winnen? Ja natuurlijk. Maar dat heb ik niet in eigen hand gezien de prestaties van de auto", zo geeft Verstappen tussen neus en lippen door een zorgwekkend signaal af.

Verbeteren

"Ik probeer feedback te geven om zo ons sneller te maken. Gaat dat genoeg zijn aan het einde van het jaar? Dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat we alles geven als team om competitiever te worden", zo vervolgt Verstappen.

Toch wil de Nederlander niet alleen maar negativiteit uitstralen. Volgens Verstappen was een herhaling van vorig jaar sowieso geen realistisch scenario: "Wil ik meer winnen? Ja natuurlijk. Maar ik weet ook dat een herhaling van vorig jaar erg onrealistisch is. Maar had ik iets als dit verwacht? Nee dat niet, zeker niet na ons einde (van vorig jaar) en de start van dit jaar. Het is dus nu aan ons om het om te draaien en weer beter te worden. Maar ik weet dat iedereen keihard werkt om dat te bewerkstelligen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore