Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen geniet: "Een van mijn mooiste overwinningen ooit"

Max Verstappen wist voor de dertiende keer in zijn carrière een Formule 1-race op zijn naam te schrijven. De Nederlander deed dat door Lewis Hamilton in de voorlaatste ronde te verschalken. Volgens de Red Bull-coureur is het een van zijn mooiste overwinningen ooit.

Nadat Mercedes de vorige twee edities van de Franse Grand Prix had gedomineerd, zorgde Max Verstappen deze zondag voor een Red Bull-zege op Paul Ricard. De Nederlander kwam voor de dertiende keer in zijn Formule 1-carrière als eerste over de finishlijn. Hij had al wat mooie zeges op zak, maar deze behoort volgens hem tot de besten van allemaal.

Dat vertelt de coureur kort na afloop van de race voor de microfoon van Ziggo Sport. "Je kan inderdaad wel zeggen dat dit een van mijn mooiste overwinningen ooit was. Ik denk ook dat het team een topstrategie heeft gekozen. Als het aan het einde van de race allemaal lukt is het perfect en als je tweede wordt, dan baal je natuurlijk, maar uiteindelijk was het spannend en heeft het voor ons goed uitgepakt."

Maar makkelijk ging het niet. Al in de eerste bocht verloor hij zijn leidende positie na een foutje. Verstappen was na zijn misser verbaasd. "Ik remde voor mijn gevoel op het normale punt, maar opeens brak mijn bolide uit. Het was eigenlijk een beetje een voorbode voor de rest van die eerste stint. Ik had namelijk gewoon nul grip aan de achterkant die hele eerste stint, dat was echt superlastig."

Hij heeft wel een verklaring voor het feit dat hij in de openingsfase van de wedstrijd niet helemaal lekker in zijn vel zat. "Het waaide een stuk harder en er was minder grip omdat het geregend had. Met de kleinere achtervleugel die wij hier hadden was dat wel even lastig", aldus Verstappen, die door een undercut verrassend genoeg weer de leiding overnam van Hamilton na de eerste pitstopronde.

"Verrassend was het", roept hij. "Want niemand had gedacht dat het zoveel uit zou maken. Ik zag Lewis net uit de pitstraat komen, dus toen gebruikte ik nog wat van mijn batterij om net voor hem te komen. Dat kwam dus goed uit, maar je zag daarna ook heel duidelijk dat ik moeite had om Mercedes achter me te houden. Ik had namelijk heel weinig grip aan de achterkant."

Pas na de tweede pitstop had hij de smaak echt te pakken, vertelt Verstappen. "Toen ik uiteindelijk een beetje een gaatje aan het trekken was, werd alles weer normaal omdat de wind iets minder hard waaide. Ik denk dat al het rubber door de regen ook weg was en als je dan met minder downforce rijdt, duurde het langer voordat het (de pace, red.) naar ons toe kwam."

"Toen we aan het einde van de wedstrijd voor de tweede stop gingen, voelde de auto weer normaal aan. Het was een super resultaat natuurlijk. Ik had er niet op gehoopt dat het zo zou beginnen, met de regen vanochtend, omdat ik wist dat we met minder downforce rijden. Maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Van de radioproblemen hebben we niet echt last van gehad, want het team kon wel tegen mij praten", zo sluit de dertienvoudig GP-winnaar af.

Poll

Was de overwinning in Frankrijk Verstappens mooiste F1-zege?

keer gestemd

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend