Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen over Formule E: "Moet dronken geweest zijn"

Waar afgelopen weekend alle ogen gericht waren op het circuit van Suzuka, was een week voor de Grand Prix van Japan, er nog een ander groot race event in Japan. In Tokio werd voor het eerst de E-Prix van Japan verreden. Volgens Max Verstappen is de elektrische raceklasse de moeite waard om te bekijken.

Formula E Berlin start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formule E

Met de terugkeer van Nyck de Vries in de Formule E, kent de elektrische raceklasse dit jaar weer twee Nederlandse coureurs. Naast De Vries is Robin Frijns namelijk al jaren een gewaardeerde kracht binnen de wereld van Formule E. Helaas weten beide mannen voorlopig nog geen potten te breken, maar ondanks het uitblijven van vaderlands succes, kan Max Verstappen wel genieten van de raceklasse.

Een week voor de Grand Prix van Japan, vond in hartje Tokio de E-Prix plaats. Max Verstappen kan wel genieten van de races in het elektrische kampioenschap. "Wat ik leuk vind aan Formule E is dat er echt veel goede coureurs aan mee doen", vertelt Verstappen aan onder meer RacingNews365. "Vele van ons hebben tegen meerdere van hen geracet in het verleden. Ik heb altijd genoten van de serie, omdat het niveau echt hoog ligt en dat maakt het natuurlijk interessanter om naar te kijken."

"Het was een mooi gezicht, dat circuit midden in de stad", vervolgt Verstappen, al heeft de Nederlander nog wel een kritisch puntje over het circuit in de Japanse hoofdstad. "Aan de andere kant lag er een soort hobbel midden op de baan, dus ik weet niet wie dat heeft goedgekeurd, maar die moet dronken geweest zijn!"

Sergio Perez kan de woorden van Verstappen wel volgen. De Mexicaan ziet de Formule E vooral als een mooie klasse voor een bepaald soort coureurs: "Ik ben het volledig eens met Max. Ik vind het een uitstekende klasse om jongens de kans te geven die het net niet tot de Formule 1 schoppen. Op deze manier kunnen ze toch hun passie blijven uitoefenen en daar ook geld mee verdienen. We moeten ook respecteren waar de Formule E voor staat en waar ze mee bezig zijn. Ik ben van mening dat ze dat heel goed doen."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco