Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen glashelder over aanval op Norris

Waar voor velen de (bestrafte) inhaalactie van Lando Norris op Max Verstappen hét moment van de race was, ontstond er in bocht één van de eerste ronde ook een zeer opvallende inhaalactie. Toen waren de rollen echter omgedraaid en was het Verstappen die Norris inhaalde.

Na de door Charles Leclerc gewonnen Grand Prix van de Verenigde Staten was de bestrafte inhaalactie buiten de baan van Lando Norris op Max Verstappen het gesprek van de dag in de paddock. Norris kreeg een tijdstraf van vijf seconden en verloor P3, en daarmee ook dure punten, aan zijn Nederlandse titelconcurrent. Veel eerder in de race ontstond er echter nog een opvallend moment op het Circuit of the Americas. 

Het begon allemaal vlak na de start, bij het insturen van de eerste bocht. Verstappen haalde daar Norris in, de beide heren belandden buiten de baan en uiteindelijke winnaar Charles Leclerc profiteerde daar optimaal van. Hoe kijkt de Nederlandse wereldkampioen zelf terug op die aanval op zijn McLaren-concurrent? "Er was een gat aan de binnenkant, dus ging ik ervoor. Je weet dat die bocht heel breed is, dus je kunt heel wijd gaan of proberen heel krap in te sturen", legt Verstappen uit over de eerste meters van de race. 

"Ik koos voor die laatste optie en kwam nog steeds als tweede uit die bocht. Ik startte als tweede en kwam als tweede uit de eerste bocht, maar deze keer wist ik natuurlijk dat Charles op kop lag. Ik denk dat het heel goed uitpakte voor me, want Charles was in ieder geval sneller, hij reed gewoon meteen weg. En vanaf daar probeerde ik gewoon mijn eigen race te rijden", legt Verstappen uit, die uiteindelijk ook zijn meerdere moest erkennen in Carlos Sainz en dus als derde over de streep kwam. 

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio