Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen grapt over te zware Red Bull: "Een beetje zoals ik na elke winter"

De RB18 moet nog steeds een beetje op dieet. Max Verstappen vergelijkt het met hemzelf als hij na een aantal weken vakantie in de winter weer moet gaan trainen op weg naar het seizoen.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen voelt zich steeds beter in zijn Red Bull-bolide, zoals we afgelopen raceweekend wel konden zien. Zo dominant als hij in België was, zal hij in Nederland niet meer zij, zo denkt de regerend wereldkampioen.

Verstappen wijst daarbij naar de laatste race voor de winterstop, toen Charles Leclerc er voorafgaand aan de strategische blunder van Ferrari, dat hem harde banden gaf, ijzersterk uit zag.

In gesprek met onder andere RacingNews365 rekent de Red Bull-coureur zich dan ook nog niet rijk. "Op de Hungaroring waren zij wel echt snel. Ik denk dat wij echt wel een stap hebben gezet, maar als je naar pure downforce kijkt, dan is Ferrari echt wel sterk."

Gevraagd of hij nu vooral Sergio Perez, die sinds afgelopen zondag tweede staat in het klassement, of Charles Leclerc in de gaten houdt, maakt hij geen onderscheid. "Zowel Sergio als Charles zie ik als concurrent. We mogen gewoon geen fouten maken."

Te zware Red Bull

Ondanks zijn dominante optreden van vorig weekend kan het nog altijd beter, weet ook Verstappen. Zo is de Red Bull RB18 nog steeds wat aan de zware kant, ondanks het feit dat de auto al een hoop gewicht heeft verloren.

Verstappen grapt als hij naar de overtollige kilo's van zijn bolide wordt gevraagd. "Er moet nog een beetje vanaf. Het is eigenlijk een beetje zoals ik na de winter zelf ook heb. Er moeten altijd een paar kilo's vanaf!", zo brengt hij het journaille aan het lachen.

Toch komt Red Bull al van heel ver en zijn er de afgelopen weken en maanden al heel wat kilo's afgegaan. "Als je ziet waar we vandaan zijn gekomen met de auto, zijn we in ieder geval al meer afgevallen dan ik voor het seizoen af moest vallen ja! Hoeveel we af zijn gevallen? Genoeg!", sluit hij zijn verhaal al glimlachend af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken