Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen haalt eigen twijfels weg met dominante zege: "De juiste aanpassingen gedaan"

Max Verstappen had hier en daar wat twijfels of Red Bull snel genoeg zou zijn tijdens de race in Japan. De Nederlander werkte zijn eigen twijfels vakkundig weg met een dominante prestatie en stelt dat de RB20 weer als vanouds aanvoelde.

Verstappen win Japan 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Poleposition, de snelste raceronde en de overwinning. Max Verstappen kende een fantastisch weekend in Japan. Toch was het allemaal geen ABC'tje, want Verstappen stond na de kwalificatie met twijfels voor de camera. Oké, hij had poleposition gepakt, maar hij wist echt niet zeker of hij in de race snel genoeg zou zijn. Dat was uiteindelijk wel het geval. De wereldkampioen reed simpel weg bij Sergio Perez en de Ferrari's en haalde zijn derde overwinning van het seizoen binnen. Verstappen vertelt zijn verhaal bij Viaplay.

"De auto voelde een stuk beter aan ten opzichte van de vrije trainingen", stelt Verstappen. "Uiteindelijk heb ik natuurlijk mijn marges in het begin gepakt en daarna goed op de banden gelet tot het einde."

Voelde de RB20 na wat aanpassingen dan toch weer als vanouds? "Dat denk ik wel. Dit circuit is over het algemeen zwaar voor de banden en de auto beweegt best wel veel. Al met al voelde het een stuk comfortabeler dan de rest van het weekend, dus we hebben wel de juiste aanpassingen gedaan."

Geluk

Bandenslijtage was dus het sleutelwoord, iets wat Verstappen weer goed onder controle hield. "De bandenslijtage is voor iedereen hetzelfde. Ik denk wel dat de laatste stint op de harde band heel goed ging, al hadden we natuurlijk maar één setje. We hadden alleen ook niet verwacht dat het zoveel warmer zou worden. De weersvoorspelling is de laatste twee, drie dagen heel snel omgeslagen, dus dan is het altijd heel moeilijk inschatten welke band je moet kiezen."

Verstappen doorbrak tijdens de Grand Prix van Japan een unieke barrière. De Nederlander heeft nu meer dan 3.000 rondjes aan de leiding gereden. Wat vindt Verstappen van die mijlpaal? "Op kop rijden is één ding, maar de race winnen is natuurlijk weer iets anders. Het is fijn om op kop te rijden, maar het belangrijkste is dat ik de race win."

Na afloop stonden zijn vriendin Kelly Piquet en haar dochtertje, Penelope, onder het podium. Dat leverde fantastische beelden op. Verstappen vertelt een mooie anekdote over zijn uitvalbeurt in Australië. "Ze vroeg aan mij waarom ik was uitgevallen en ik zei dat de auto in de fik stond. Volgens mij is Kelly blij dat er in deze race niets is gebeurd, want anders voelt het aan alsof het (de aanwezigheid red.) geen geluk brengt. Het is leuk om te zien."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"