Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op over Hamilton: "Dan gaan we er toch gewoon allebei vanaf"

Het duurde een klein F1-jaar, maar Lewis Hamilton en Max Verstappen vlogen elkaar op het circuit weer in de haren. De Nederlander haalt zijn schouders op na een incident waarvoor hij bestraft werd. Een straf waar Verstappen het allerminst eens was.

Verstappen Hamilton Brazil
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij de herstart na de safety car-periode viel Max Verstappen direct aan bij Lewis Hamilton op het circuit van Interlagos. De Brit verdedigde in de Senna 'S' en dwong Verstappen om buitenom te gaan. De deur werd vervolgens gesloten door Hamilton, waardoor beide coureurs elkaar raakten. Velen dachten aan een race-incident, maar de wedstrijdleiding bestrafte de Nederlander met een tijdstraf van vijf seconden.

"Het was natuurlijk een beetje jammer. Ik probeerde buitenom te gaan, maar ik zag al meteen dat hij mij geen ruimte wilde geven. Tja, dan gaan we er allebei vanaf. Uiteindelijk maakt dat ook niet zoveel uit, we hadden toch niet de snelheid", blikt Verstappen terug bij Viaplay.

Verstappen had het in het vervolg van de race, net als een dag eerder tijdens de sprintrace, lastig. "Je probeert nog wel om naar voren te rijden, maar iedere keer als ik wat naar voren wilde rijden, sleten de banden teveel."

De straf van de wedstrijdleiding kon de Red Bull-coureur totaal niet rijmen. Het leverde hem een tijdstraf van vijf seconden en twee strafpunten op. Verstappen accepteerde het gelaten: "Nee, daar ben ik het totaal niet mee eens. Maar weet je, dat maakt uiteindelijk ook allemaal niets uit."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Brazilië 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"