Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op na straf Norris: "Ik heb er mijn mening over"

Max Verstappen moest alle zeilen bijzetten om Lando Norris van zich af te houden in de Grand Prix van de Verenigde Staten. Dat lukte door een straf voor Norris, al spreekt Verstappen vooral van een moeilijke race.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen kende een lastige race in de Verenigde Staten. De 27-jarige Nederlander kon het tempo van de Ferrari's niet bijbenen en belandde in een titanenstrijd met Lando Norris. De Brit haalde Verstappen in, maar deed dat buiten de baan en kreeg een straf. Verstappen mocht zo toch naar het podium en spreekt van een moeilijke race.

"Het was een lastige race", stelt Verstappen. "Ik had niet de snelheid om aan te vallen, dus het was moeilijker in vergelijking met zaterdag. Ik had veel onderstuur en worstelde onder het remmen. Het maakte het verdedigen ook vrij moeilijk. Elke keer als ik laat wilde remmen, lukte dat niet. Het was een zware strijd. Ik heb natuurlijk alles geprobeerd om ervoor te blijven. Het podium is een geweldig resultaat voor ons."

Wat vond Verstappen van de strijd met Norris? "Ik heb er mijn mening over, maar die hoef ik hier niet te verkondigen. Ik laat de stewards hun werk doen. We hebben veel geleerd en moeten het analyseren."

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris