Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen haalt uit naar McLaren: "Ze klagen veel"

Max Verstappen en Lando Norris vochten een verbeten strijd uit in de slotfase van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Norris ontving tot ergernis van McLaren een straf, met een sneer van Verstappen tot gevolg.

Verstappen Podium Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er zal nog lang over de strijd tussen Max Verstappen en Lando Norris worden nagepraat in Austin. De twee kemphanen vochten hard om de derde plaats, met Verstappen als winnaar. Norris haalde zijn titelrivaal wel in, maar ontving een straf van vijf seconden. Het leidde tot ergernis bij McLaren, maar Verstappen kan daar niets mee. De Nederlander krijgt de vraag of hij McLaren begrijpt.

"Nee, dat doe ik niet", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ze klagen veel de laatste tijd. Het staat heel duidelijk in de regels dat je niet buiten de baan kan inhalen. Ik ben er in het verleden ook voor bestraft."

Verstappen moest wel flink zijn best doen om Norris van zich af te houden. "Ik heb mijn best gedaan. Om eerlijk te zijn was mijn balans niet fantastisch. Ik kon de bochten niet aanvallen en Lando voerde de druk op. Maar het is een gaaf circuit met mogelijkheden om te verdedigen. Dat maakt het mogelijk om te racen. Het is alleen duidelijk dat je naast de witte lijn niet kan inhalen. Ik kreeg er in 2017 ook een straf voor. Zo ben ik mijn podium kwijtgeraakt, dus ik moest gewoon kalm blijven. Ik probeerde om de auto naar het einde te brengen, want het was niet makkelijk met de banden en de situatie waarin ik me bevond. Maar over het algemeen heb ik erg genoten van het gevecht."

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Mercedes teambaas baart opzien met keihard radiobericht over strijd Verstappen en Norris