Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen nieuws

Verstappen: "Hamilton bepaalt niet zelf wanneer hij de Formule 1 verlaat"

Lewis Hamilton lijkt gemotiveerder dan ooit te zijn, de Brit won onlangs zijn zesde wereldtitel in de Formule 1 en liet daarnaast weten uit te kijken naar de nieuwe regels van 2021. Een afscheid van de succesvolle rijder lijkt voorlopig dan ook niet aanstaande, zo begrijpt Max Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van de Verenigde Staten vond er een incidentje plaats tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur is echter van mening dat er geen sprake is van een strijd tussen de twee: "Ik heb nooit problemen gehad met Lewis, ik heb juist veel respect voor hem. Eerder heb ik al eens gezegd dat hij heel speciaal is, hij is immers een van de beste coureurs aller tijden", aldus Verstappen tegenover de Corriere dello Sport.

Verstappen werd ook gevraagd naar het mogelijke afscheid van Hamilton na 2020, maar volgens de Nederlander zal die keuze niet louter door de wensen van de Brit zelf worden ingegeven: "Lewis zal zeker een keer gaan stoppen, maar toch denk ik niet dat hij zijn eigen afscheid zal bepalen. Het afscheid van Hamilton hangt namelijk meer af van zijn team. Als Mercedes zulke sterke wagens blijft bouwen, dan zal Lewis niet snel afscheid willen nemen van de sport."

Op het circuit van Interlagos zal de Limburger komend weekend de strijd aangaan met onder andere Charles Leclerc, maar ondanks de al langer durende rivaliteit tussen de twee, kijkt hij hetzelfde naar de Ferrari-coureur als naar de andere tegenstanders.

"Charles en ik racen al heel lang tegen elkaar, waardoor men wellicht denkt dat de rivaliteit anders is tussen ons. Dat is echter niet het geval. De rivaliteit tussen mij en de andere coureurs is hetzelfde als die tussen mij en Charles. Wel is het zo dat ik verwacht dat wij de komende jaren nog veel duels met elkaar gaan uitvechten. Hij heeft namelijk een prachtige kans gekregen bij Ferrari en hij is een groot talent", aldus de stercoureur van Red Bull.

"We zijn daarnaast allebei nog jong, net als een aantal anderen op de grid. Men moet dan ook vooral niet letten op de 'saaie dominantie van Hamilton', maar juist letten op dat wat wij doen. De nieuwe generatie komt eraan en dat is mooi voor de sport."

Luister de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waar Jeroen van Inkel samen met Tim en Tom vooruitblikt op de Braziliaanse Grand Prix.

9 reacties

    Breaking Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"