Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: 'Hamilton heeft mazzel dat hij al jaren in de beste auto rijdt'

Max Verstappen geniet van het gevecht met Lewis Hamilton. Het is de 'new guy' versus de meervoudig wereldkampioen, die volgens Verstappen door de jaren heen wel wat geluk heeft gehad dat hij met de snelste auto mocht rijden.

Max Verstappen presteert al het hele seizoen lang op de toppen van zijn kunnen en staat ondanks drie uitvalbeurten fier bovenaan in het kampioenschap. Gevraagd of zijn strijd met Lewis Hamilton hem een betere coureur heeft gemaakt, is hij het daar in gesprek met onder meer RacingNews365 niet helemaal mee eens. "Ik denk niet per se dat ik nu een sterkere coureur ben (dan negen maanden geleden, red.). Vorig jaar had ik naar mijn gevoel ook een goed seizoen. Natuurlijk kijk ik altijd naar mezelf, wat ik beter kan doen en natuurlijk leer je elk seizoen weer bepaalde dingen die beter kunnen. Vervolgens probeer je die het seizoen daarop weer toe te passen." "Tot dusverre heeft die aanpak heel goed gewerkt", constateert de Red Bull-coureur. "Ik rijd heel consistent en ben over het algemeen best tevreden met mijn prestaties. Ik zal echter nooit helemaal tevreden zijn. Ook al win ik een race, ik kijk altijd naar dingen die beter hadden gekund tijdens het hele weekend. Zo probeer ik altijd weer vooruit te kijken wat er beter kan voor de volgende keer."

Hamilton heeft geluk dat hij voor Mercedes rijdt

Verstappen erkent dat zijn strijd met Hamilton wel goed is voor de Formule 1. "Vechten met Lewis is in het algemeen goed voor de sport geweest. Het is de young guy tegen de gevestigde meervoudig wereldkampioen. En dat is gewoon heel spannend." Toch maakt het voor het totaalplaatje niet uit of hij nou tegen een generatiegenoot of tegen de zevenvoudig kampioen racet, oordeelt Verstappen. "Al met al maakt het niet uit of je strijdt met iemand die van mijn leeftijd is, of een wereldkampioen. Je weet dat ze allebei goede coureurs zijn. Sommige hebben misschien wat meer mazzel dat ze een lange tijd in een goede auto mochten rijden, maar dat neemt niet weg dat je een goede coureur bent", knipoogt hij. "We zullen in ieder geval altijd elkaar proberen te verslaan, maar tot dusverre is het in mijn optiek een heel cool seizoen geweest."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi