Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen heeft 'alles bereikt' in F1: "Alles wat hierna komt is een bonus"

Max Verstappen is de wereldkampioen van 2021. De Nederlander wist in de Grand Prix van Abu Dhabi Lewis Hamilton te verslaan en daarmee de titel op zijn naam te schrijven. De Red Bull-coureur is van mening dat hij nu alles bereikt heeft in de Formule 1.

De knotsgekke Grand Prix van Abu Dhabi had een fantastisch einde voor Nederland en voor Max Verstappen. Het lukte de Red Bull-coureur om in de laatste ronde titelrivaal Lewis Hamilton in te halen. De Nederlander won hierdoor zowel de Grand Prix als het kampioenschap. Verstappen geeft aan 'heel blij' te zijn met de titel maar, zoals de coureur al eerder vertelde, is het kampioenschap ook weer geen levensveranderende gebeurtenis voor hem. "Nee, mijn leven zal nu niet veranderen", vertelt Verstappen aan verschillende media waaronder RacingNews365 . "Ik heb het kampioenschap gewonnen en daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Het is het laatste wat ik nog wilde bereiken in de Formule 1. Alles wat hierna komt is een bonus", aldus de Red Bull-coureur.

F1-seizoen vergde alle focus

Verstappen geeft toe dat hij dit seizoen elk weekend super gefocust moest zijn. Er konden geen fouten worden gemaakt, want elk foutje kon fataal zijn voor het kampioenschap. "Ik denk dat Lewis en ik over het algemeen de lat heel hoog hebben gelegd. We hebben elkaar tot het uiterste gedreven. Er waren een paar zware races, ook fysiek, omdat je de hele tijd voluit aan het pushen was." "Er is geen ronde om even te rusten. Gedurende het hele weekend, tijdens de kwalificatie en de race, was het zo belangrijk om altijd te proberen om perfect te zijn. Dat is heel moeilijk in de Formule 1", geeft de Nederlander toe. "Er is altijd wel iets kleins als een blokkerend wieltje dat het verschil kan maken tussen de eerste en de tweede plaats. In de strijd voor het kampioenschap is dat heel belangrijk gebleken dus moesten we extreem goed geconcentreerd blijven."

Verstappen heeft geleerd van gevecht met Hamilton

Terugblikkend op de strijd met Hamilton vindt Verstappen dat hij gegroeid is. Hij geeft toe dat hij veel geleerd heeft van het afgelopen seizoen. "Ik heb nieuwe ervaringen opgedaan en weer meer over mezelf geleerd, op een positieve manier gelukkig", voegt hij toe. "Maar ja, je blijft jezelf natuurlijk verbeteren, dat is zeker zo."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'