Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft slecht nieuws voor de concurrentie

Nee, Max Verstappen zal zijn voet niet van het gas halen nu hij de wereldtitel binnen heeft. De komende vijf races gaat hij gewoon net als altijd vol voor de winst.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op de zaterdag in Qatar werd Max Verstappen tijdens de sprintrace kampioen. Met nog vijf raceweekenden te gaan kan niemand hem meer inhalen: veertien GPs won hij al. Ondanks dat hij de titel al lang en breed binnen heeft, wil hij er negentien GP-zeges van maken dit jaar. Dat maakt hij in niet mis te verstane woorden duidelijk als hij wordt gevraagd of hij zijn aanpak dit jaar gaat veranderen.

"Nee, dat verandert mijn aanpak niet", is Verstappen stellig. "In Qatar wist ik bijvoorbeeld dat ik maar drie punten moest halen in de sprintrace, maar ik wilde nog steeds winnen. Ik probeer nog steeds mijn uiterste best te doen. In de race op zondag was dat ook zo."

"Zodra ik afreis naar de volgende race, ga ik weer voor de winst, want we hebben een geweldige auto. Ik weet dat de teams om ons heen misschien wat dichter bij komen. Hier en daar zal het dus wat spannender worden, maar de mindset blijft hetzelfde. Ik ga ook niet opeens meer risico nemen in bepaalde gevechten, want ik ben blij met hoe ik het nu doe."

Horner lacht om suggestie

Als Red Bull-teambaas Horner op zijn beurt wordt gevraagd naar de aanpak van Verstappen en of de Nederlander zijn voet van het gaspedaal gaat halen, verschijnt er een enorme glimlach op zijn gezicht.

"Max wil niets laten liggen", aldus Horner, die hardop in lachen uitbreekt. "Hij is een racer, door en door. Er zijn nog vijf races te gaan. Hij zal ze allemaal willen winnen, dat weet ik zeker. Verstappen heeft bijna zijn aantal overwinningen van vorig jaar geëvenaard. In Qatar pakte hij weer de pole, de snelste ronde en de zege, en werd hij tweede in de sprintrace."

"Max maakt gewoon het meest ongelooflijke jaar mee", zo luidt zijn conclusie.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership