Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen heeft volste vertrouwen in protegé: "Zit binnen twee tienden van me!"

Max Verstappen hoopt dat Thierry Vermeulen dit seizoen potten kan breken in de DTM. Het nieuwe seizoen staat op het punt van beginnen en Verstappen heeft er vertrouwen in dat Vermeulen zich serieus kan mengen in de strijd aan de top.

Vermeulen red bull ring DTM
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Emil Frey Racing

Thierry Vermeulen begint dit jaar aan zijn tweede seizoen als DTM-coureur, en ook dit jaar neemt hij weer plaats achter het stuur van de Ferrari 296 GT3. Vorig seizoen eindigde de Nederlander als zestiende in het kampioenschap met een vijfde plek als beste resultaat, maar dat smaakt naar meer voor het komende seizoen. Max Verstappen kent Vermeulen (de zoon van zijn manager Raymond, red.) als geen ander, want de bolide van de DTM-coureur zal dit seizoen met de kleuren van Verstappen.com rondrijden.

Verstappen gaf tegen onder meer RacingNews365 aan dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Vermeulen het dit jaar goed gaat doen. "Ik hoop natuurlijk dat de ervaring die hij tot nu toe heeft opgedaan ervoor zal zorgen dat het allemaal wat natuurlijker komt. Hopelijk kan hij daardoor constanter deelnemen aan de strijd vooraan het veld, want die potentie is er zeker. Hij is echt heel snel, zelfs met het testen. Elke keer als ik samen met hem rij zit hij binnen twee tienden van me."

De drievoudig Formule 1-kampioen twijfelt dus niet aan het gebrek aan talent, maar Verstappen durft wel een cruciale factor aan te wijzen die waarschijnlijk voor moeilijkheden zal zorgen. "Hij mist uiteindelijk nog bepaalde ervaring. Als je bepaalde trainingen hebt en het allemaal in één ronde moet gebeuren, dan wordt het lastig. De coureurs waar hij tegen racet, daar heb ik vroeger ook al tegen gereden, dus zij hebben gewoon veel meer ervaring dan Thierry. Hij moet nog steeds leren om dat tempo bij te benen, en dat heeft gewoon tijd nodig. Daar moet je geduldig mee zijn."

Uit juiste racehout gesneden

Het gebrek aan ervaring zal op bepaalde momenten dus nog roet in het eten gooien, maar Verstappen heeft tijdens het eerste seizoen van Vermeulen wel gezien uit wat voor racehout hij gesneden is. "Hij pakt alles heel snel op en hij heeft gewoon echt talent. Hij is ook niet bang in de snelle bochten en dat helpt ook heel erg. Die auto is verder ook echt heel erg goed. Ik heb zelf ook met die Ferrari getest en dat is echt een serieus snelle auto."

Zelf staat de drievoudig wereldkampioen in nauw contact met Vermeulen, al gaan de gesprekken tussen de beide heren niet alleen over tips en verbetering. "Ik praat wel veel met hem, want hij stuurt me natuurlijk al zijn data en onboards. Gedurende de dag houdt hij me ook altijd op de hoogte als hij bezig is met testen. Verder proberen we op de simulator ook de nodige dingen te testen en uit te proberen en ik geef hem dan tips wanneer hij dat nodig heeft en erom vraagt."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'