Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Verstappen hekelt Drive to Survive-moment: "Precies daarom wil ik er niet aan meewerken"

Max Verstappen werkte zelf niet mee aan de Netflix-serie Drive to Survive, maar waagde wel een poging om het nieuwe seizoen te kijken. Ver kwam hij echter niet, want na twee afleveringen haakte hij weer af.

Verstappen Red Bull Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het was voor Max Verstappen een makkelijke keuze om niet mee te werken aan Drive to Survive, de populaire Netflix-serie over de Formule 1. De regerend wereldkampioen vindt het leuk dat de serie bestaat voor de fans, maar werkt zelf niet mee omdat het een verkeerd beeld weergeeft van de gebeurtenissen in de autosport.

Toch heeft hij wél een poging gedaan om het nieuwe seizoen van de serie te bekijken. In gesprek met de BBC zegt hij dat hij niet zo ver is gekomen. "Ik heb twee afleveringen gezien, maar ik was niet echt onder de indruk. Het is niet echt mijn ding, al die neppe rivaliteiten." Als voorbeeld noemt Verstappen de manier waarop Netflix de relatie tussen Lando Norris en Daniel Ricciardo weergeeft.

"Lando en Daniel zijn twee geweldige personen die ik goed ken. Ze hebben een geweldig karakter en gelijk bij de tweede aflevering lijkt het alsof ze niet zo vriendelijk zijn naar elkaar. Voor mij is dat niet oké en dat is precies waarom ik er geen onderdeel van wil uitmaken."

Verstappen: 'Dat punt zijn we al voorbij'

De Limburger begrijpt dat er wat drama en spektakel nodig is om de aandacht van nieuwe personen te trekken, maar vindt ook dat Netflix er nu wat te ver mee is gegaan. "Dat effect stopt na een tijdje. Ik denk dat we dat punt al voorbij zijn en het nu meer op een reality show lijkt."

"Plus het kost me toch teveel tijd", beargumenteert Verstappen. "Ik moet mij focussen op het racen en het hebben van wat tijd voor mezelf, in plaats van nog een half uur langer aanwezig zijn bij het raceweekend als ze met je willen praten."

Naar verluidt is F1 in gesprek met Netflix over de manier waarop alles in de serie wordt gedramatiseerd. Voortaan moet dat minder zijn, maar het is waarschijnlijk te laat om Verstappen nog terug te winnen.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?