Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen niet blij met Red Bull na 'waardeloos' weekend: "Begon allemaal met die blunder"

Max Verstappen is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het raceweekend van Red Bull in Singapore. Aan zijn kant van de garage ging het helemaal mis, zowel op zaterdag als op zondag.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen moest aan het einde van het Singaporese Grand Prix-weekend genoegen nemen met slechts een zevende plaats. Dat terwijl hij een dag eerder nog op weg leek naar de poleposition. Door een fout van Red Bull had hij echter te weinig brandstof en moest hij de GP op zondag vanaf de achtste plek starten.

En vanaf de achtste positie ging het bij de start helemaal mis toen zijn auto in anti-stall schoot. Een frustrerende zondag volgde, waarna hij door een fout uiteindelijk niet verder kwam dan de zevende plaats. Daardoor kon hij dit weekend geen kampioen worden.

Verstappen is gefrustreerd, maar niet per se door het feit dat hij (nog) geen kampioen is. "Dat is niet het probleem, want we staan nog steeds 104 punten voor. Het is gewoon een frustrerend weekend. Ik zou dus misschien wel kunnen zeggen dat het niet uitmaakt en dat er nog vijf races aankomen, maar ik wil gewoon elk raceweekend een goed weekend hebben."

Waardeloos weekend

En een goed weekend, dat was het verre van. Volgens Verstappen is het allemaal terug te herleiden naar die fout van zijn team op zaterdag, toen er te weinig brandstof in zijn bolide bleek te zitten aan het einde van de belangrijke Q3-sessie.

"Dit was gewoon echt een waardeloos weekend en dat is allemaal op zaterdag begonnen met die grote fuck up in de kwalificatie", is de regerend kampioen stellig. Als troost mocht hij lekker strijden in het middenveld, maar daar vond Verstappen helemaal niets aan, reageert hij op een vraag van RacingNews365.

"Ik haal er nul plezier uit zo. Hier kan ik niet van genieten. Ik wil vooraan racen. Dit is gewoon frustrerend, want je zit vast achter andere bolides en je hebt een probleem bij de start. Het was heel rommelig."

Als hij tot slot gevraagd wordt of er nog een hartig woordje over deze zondag zal worden gesproken, zegt Verstappen van niet. "Niet vandaag. Iedereen weet dat het op zaterdag is begonnen. Er konden deze zondag twee dingen gebeuren: het kon briljant gaan, of het kon gaan zoals het nu is gegaan", aldus de Nederlander, die geen lekker verjaardagsweekend meemaakte.

"Gelukkig komen er in de toekomst nog wat verjaardagen aan, dus daar maak ik me geen zorgen over", zo sluit hij toch nog met een knipoog af.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!