Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Het ziet er veel beter uit dan in Bahrein"

Max Verstappen blikt met een goed gevoel terug op de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van China. Als hij de auto van nu vergelijkt met die van twee weken geleden in Bahrein, moet hij bekennen dat alles een stuk beter aanvoelt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Waar Max Verstappen in de zandbak van Bahrein nog klaagde over veel onbalans in de Red Bull RB15, daar is dat nu juist het punt dat veel beter op orde is: "We hadden echter wel gedacht dat het hier beter zou gaan, omdat we de problemen van Bahrein hebben weten te achterhalen", aldus Verstappen in gesprek met de media in Bahrein.

"De balans van de auto is nu daadwerkelijk stukken beter, dus daar kan ik alleen maar heel erg tevreden over zijn", vervolgt de man die in de tweede vrije training beslag legde op de derde plaats en daarbij slechts twee tienden toegaf op de kop van het veld.

Gevraagd naar hoe competitief Red Bull nu werkelijk is, blijft de Nederlander wat voorzichtig: "Daar kunnen we nu nog weinig over zeggen, maar alles ziet er wat beter uit dan twee weken geleden."

Een goed resultaat op de zondag valt of staat natuurlijk met een degelijke racepace, die Vertappen na twee keer anderhalf uur trainen inschat als zijnde 'okay': "De zachte banden slijten echter vrij snel, waardoor je constant banden moet sparen en dat maakt het rijden er niet echt leuker op."

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Special De peperdure autocollectie van Kimi Raikkonen