Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen hield zijn hart vast tijdens de race: "Dat maakte het zó lastig"

Max Verstappen wist na een lastig begin uiteindelijk toch 'gewoon' de Grand Prix van Canada te winnen. Hij geeft aan dat het toch heel lastig was op het Circuit Gilles Villeneuve.

Verstappen rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won op knappe wijze de race in Montreal. Toch was het niet gemakkelijk, zeker niet aan het begin van de race met de wisselende omstandigheden. Lando Norris was aan het einde van de eerste stint namelijk razendsnel en wist zo een flinke voorsprong te pakken. Toch was het uiteindelijk Verstappen die na 70 rondjes als eerste de finishvlag zag.

De overwinning was een beloning voor de Nederlander. "Het geeft veel voldoening. Het is nooit een gemakkelijke race. Het is makkelijk om fouten te maken, vooral op de intermediates, toen het bijna slicks werden. Het was heel gemakkelijk om eraf te gaan, omdat de baan op de meeste plekken aan het opdrogen was. Maar in sommige bochten was het nog wat te nat om naar de slicks te gaan. Dat maakte het gewoon heel erg lastig", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

"Het is erg leuk om af en toe dit soort races te rijden. Je wil het niet de hele tijd hebben, want dat is te stressvol, maar ik heb op de zondag veel plezier gehad!", zo vervolgt Verstappen zijn verhaal. Daarnaast heeft hij net als Lewis Hamilton en Michael Schumacher drie keer op rij de Grand Prix van Canada gewonnen. Betekent dat nog iets voor de Nederlander?

"Er zijn natuurlijk een aantal coureurs in de geschiedenis van de sport geweest die heel veel verbazingwekkende dingen hebben gedaan en heel veel races hebben gewonnen op bepaalde circuits. Het is daarbij de afgelopen jaren een goed circuit voor ons geweest. Het is geweldig om hier drie overwinningen op rij te pakken. Ik hoop natuurlijk dat ik er in de toekomst nog meer kan bijschrijven. Ik vind het leuk om hier te rijden en het is een geweldig circuit. Het doet me ook een beetje denken aan mijn dagen in de karts. Het is dus altijd erg leuk", zo sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024