Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen hint naar raceplannen buiten F1: "Minder druk, méér plezier"

Max Verstappen vertelt in een interview over zijn toekomstplannen. Hij gaat dieper in op zijn ambities na het racen, racen in andere klasses en zijn toekomst in de Formule 1.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

We moeten er natuurlijk niet aan denken, Max Verstappen die de Formule 1 verlaat. Maar die tijd komt natuurlijk wel een keer. In een interview voor het magazin Red Bulletin Heroes Verstappen Edition, vertelt Verstappen over zijn plannen in de Formule 1 en de autosport.

Verstappen heeft een contract bij Red Bull tot en met 2028, wat betekent dat hij 31 jaar is als het contract bij het Formule 1-team afloopt. Of de Nederlander het tegen die tijd mooi vindt geweest of toch in de koningsklasse van de autosport actief blijft, is afhankelijk van hoe competitief zijn auto dan is.

"Misschien dat ik er wel mee stop", vertelt Verstappen. "Het hangt er een beetje vanaf of de auto goed is en of ik nog meedoe voor de prijzen. Ik kan er niet tegen om achterin mijn rondjes te moeten rijden. Dan rijd ik liever in een andere klasse."

Naast de Formule 1 in andere raceklasses rijden

De coureur van Red Bull geeft aan geen intentie te hebben om voor een ander F1-team te rijden. "Als je je ergens goed voelt en het werkt, waarom zou je dan veranderen?" Een open deur natuurlijk, aangezien Verstappen op dit moment het kampioenschap leidt, Red Bull goed presteert en een contract tot 2028 heeft.

Toch heeft de gedreven Nederlander wel de intentie om over een aantal jaren ook in andere raceklasses overwinningen te boeken. In de virtuele wereld met het simracen heeft Verstapen al een paar iconische races gewonnen.

"Ik zou endurance racen weleens willen proberen. Daar is minder druk en meer plezier." Het zou zomaar kunnen dat we Verstappen al eerder in deze raceklasse zien dan we op voorhand dachten. "Dat zou misschien tijdens mijn Formule 1-loopbaan zelfs al kunnen. Maar niet dit jaar of het volgende, misschien daarna", vertelt de Limburger.

"De 24-uursraces lijken mij wel wat: Le Mans, Spa-Francorchamps, Daytona en de 12 uur van Sebring. Of die in Bathurst in Australië - wel in een GT3-auto. Die race heb ik in de simulator al twee keer gewonnen."

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Verstappen gaat zijn vader niet achterna

Vader Jos Verstappen heeft na zijn Formule 1-carrière natuurlijk niet stilgezeten. Naast dat hij druk bezig was aan het bouwen van de carrière van zoon Max, reed hij meerdere malen endurance races en won hij in 2008 zelfs de 24 uur van Le Mans. in de LMP2-klasse. Nu rijdt Verstappen sr. in rallywagens, maar die weg wil zoon Max niet inslaan.

"Ik vind het leuk om af en toe voor de lol in die auto te stappen, maar ik doe geen wedstrijden. Ik vind het te gevaarlijk", vertelt de Red Bull-coureur. "En het rijden met een copiloot lijkt me ook niet geweldig. Ik ben liever gewoon op mezelf aangewezen."

Eigen raceteam van Verstappen?

Naast het blijven racen na zijn Formule 1-carrière, heeft de wereldkampioen ook een andere ambitie. Surprise surprise, ook dit heeft te maken met racen, maar dan niet zelf.

"Ik heb genoeg dingen die ik in de toekomst wil doen", laat de Limburger weten. Een 'eigen kartcircuit bouwen en een race- of kartteam opzetten' zijn twee van die dingen. "Als ik niet meer zou kunnen racen, om wat voor reden ook, dan lijkt me dat wel wat. En misschien is dat wel iets voor na mijn racecarrière." Op welk raceniveau zijn potentiële team gaat rijden, dat weet hij niet, maar 'het wordt in elk geval niet de Formule 1'.

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent