Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen sluit einde F1-carrière na Red Bull niet uit: "Misschien stop ik"

Het contract tussen Max Verstappen en Red Bull loopt eind 2028 af. Voor de Nederlander is het onduidelijk wat hij daarna gaat doen, maar hij sluit niet uit dat zijn Formule 1-carrière dan zal eindigen.

Max Verstappen doet een boekje open over zijn plannen op het moment dat het contract met Red Bull verloopt. De 24-jarige wereldkampioen verlengde eerder dit jaar zijn contract met de Oostenrijkse renstal tot en met 2028. De Nederlander zal 31 zijn als het contract afloopt. Wat Verstappen na dat jaar gaat doen weet hij niet, maar een afscheid van de Formule 1 sluit hij niet uit. "Het plan is om in de Formule 1 te blijven tot en met 2028. Ik ben niet van plan om van team te veranderen. Ik ben gelukkig bij Red Bull en zij zijn gelukkig met mij. Maar ik heb nog niet besloten wat ik na 2028 ga doen. Misschien stop ik", zo wordt hij geciteerd door de Daily Mail . Naast dat Verstappen de jongste racewinnaar ooit is, heeft hij ook het record 'jongste Formule 1-coureur ooit' op zijn naam staan. "Ik zit in de Formule 1 sinds mijn zeventiende. Het is een lange tijd en heb al veel seizoenen achter de rug in de Formule 1. Op mijn 31e weet ik niet of ik mijn hoogtepunt bereikt zal hebben of dat ik slechter ben gaan presteren."

De toekomstplannen van Verstappen

Een concreet plan heeft de Nederlander dus niet nadat zijn contract verloopt, maar hij sluit niet uit om deel te nemen in andere autosportklassen. "Misschien wil ik andere dingen doen. Ik wil andere soorten races gaan doen, bijvoorbeeld endurance races. Maar misschien ben ik het reizen wel zat of misschien wil ik wel een makkelijker leven leiden en gewoon de races doen die ik leuk vind. Maar als ik in 2028 in gevecht ben voor het kampioenschap dan is het dom op plotseling te stoppen. Het is moeilijk om dat nu al in te schatten."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs