Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen sluit einde F1-carrière na Red Bull niet uit: "Misschien stop ik"

Het contract tussen Max Verstappen en Red Bull loopt eind 2028 af. Voor de Nederlander is het onduidelijk wat hij daarna gaat doen, maar hij sluit niet uit dat zijn Formule 1-carrière dan zal eindigen.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen doet een boekje open over zijn plannen op het moment dat het contract met Red Bull verloopt. De 24-jarige wereldkampioen verlengde eerder dit jaar zijn contract met de Oostenrijkse renstal tot en met 2028. De Nederlander zal 31 zijn als het contract afloopt.

Wat Verstappen na dat jaar gaat doen weet hij niet, maar een afscheid van de Formule 1 sluit hij niet uit. "Het plan is om in de Formule 1 te blijven tot en met 2028. Ik ben niet van plan om van team te veranderen. Ik ben gelukkig bij Red Bull en zij zijn gelukkig met mij. Maar ik heb nog niet besloten wat ik na 2028 ga doen. Misschien stop ik", zo wordt hij geciteerd door de Daily Mail.

Naast dat Verstappen de jongste racewinnaar ooit is, heeft hij ook het record 'jongste Formule 1-coureur ooit' op zijn naam staan. "Ik zit in de Formule 1 sinds mijn zeventiende. Het is een lange tijd en heb al veel seizoenen achter de rug in de Formule 1. Op mijn 31e weet ik niet of ik mijn hoogtepunt bereikt zal hebben of dat ik slechter ben gaan presteren."

De toekomstplannen van Verstappen

Een concreet plan heeft de Nederlander dus niet nadat zijn contract verloopt, maar hij sluit niet uit om deel te nemen in andere autosportklassen. "Misschien wil ik andere dingen doen. Ik wil andere soorten races gaan doen, bijvoorbeeld endurance races. Maar misschien ben ik het reizen wel zat of misschien wil ik wel een makkelijker leven leiden en gewoon de races doen die ik leuk vind. Maar als ik in 2028 in gevecht ben voor het kampioenschap dan is het dom op plotseling te stoppen. Het is moeilijk om dat nu al in te schatten."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

31 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Toto Wolff moet toegeven: "Verstappen is een klasse apart"