Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen is Red Bull-excuses zat: "Moeten wat mensen wakker worden"

Max Verstappen is duidelijk niet tevreden met de huidige situatie bij Red Bull Racing. Ook al werken de upgrades, hij is gefrustreerd over het feit dat ze niet genoeg brengen voor de Oostenrijkse renstal.

Verstappen Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het werd uiteindelijk een tweede startrij voor Max Verstappen voor de Grand Prix van Hongarije. Ook al was het verschil met poleposition minimaal, de Nederlander is niet tevreden met de performance van Red Bull Racing. "De Mclarens staan één en twee, dus die auto gaat gewoon als een kogel. Bij ons is het gewoon heel lastig, omdat het gewoon echt lastig is om een goede balans te vinden. Het is heel makkelijk om erover heen te gaan en dan verlies je meteen best veel tijd", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

Daarbij helpen de nodige upgrade die de Oostenrijkse renstal voor dit weekend heeft gebracht ook niet heel erg. "Met al die upgrades is het nog steeds niet goed genoeg. Daar ben ik wel gefrustreerd over." De irritatie bij Verstappen is daarbij extra groot. "Omdat ik had gehoopt dat het wat meer had opgeleverd. Alles werkt wel, maar niet de stappen die we willen zetten, denk ik."

En dat terwijl Red Bull-adviseur Helmut Marko na de vrijdag in Hongarije een andere mening was toebedeeld. "De upgrades werken in principe. We zijn alleen nog bezig om het te fine tunen. Tot nu toe zijn we absoluut tevreden met wat we zien." Verstappen kan zich dus niet vinden in die woorden. "Ik zei op de vrijdag al dat het niet optimaal was, maar misschien hebben we daar een wat andere mening over." 

Maar heeft iedereen de huidige situatie bij Red Bull wel door? "Niet iedereen. Bij mij weten ze in ieder geval dat ik geen excuses maak, ik ben daar altijd heel reëel in. Maar misschien zit niet iedereen op dezelfde golflengte. Dat frustreert mij niet, maar ik denk wel dat sommige mensen een beetje wakker moeten worden. We hoeven niet in detail te gaan wie dat zijn", zo sluit Verstappen af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'