Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kan in China nieuwe stap zetten richting bijzonder record

Met de terugkeer van de GP van China kan Max Verstappen een volgende stap zetten richting een heel bijzonder record. Maar daar is wel een overwinning voor vereist.

Verstappen win Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen schrijft dankzij zijn dominantie van de afgelopen jaren steeds meer Formule 1-records op zijn naam. Er is echter één bijzonder record dat de Nederlander nog niet op zijn naam heeft staan: de meeste overwinningen op verschillende circuits. Momenteel heeft Lewis Hamilton dit record nog in handen. De Brit won namelijk op 31 verschillende circuits een Formule 1 Grand Prix.

Verstappen staat met 25 verschillende circuits op de tweede plaats in dit lijstje. De Nederlander ging afgelopen jaar Michael Schumacher voorbij die op 23 verschillende banen wist te winnen. Verstappen pakte plek twee af dankzij zijn overwinningen in Melbourne, Qatar en Las Vegas, omdat de Red Bull-coureur op deze banen in 2023 voor het eerst won.

Met de terugkeer van de Grand Prix van China kan Verstappen dus ook dit jaar stappen maken als het gaat om meeste overwinningen op verschillende circuits. De Nederlander wist namelijk nog nooit te winnen op Chinese grond, terwijl Lewis Hamilton dat wel deed. De Brit won al zes keer in Shanghai en is dan ook de meest succesvolle coureur op het Chinese circuit. Het is dit jaar overigens nog niet mogelijk voor Verstappen om Hamilton te onttronen. Van de 24 races die dit jaar op de kalender staan, wist de Nederlander alleen niet in China en Singapore te winnen. De wereldkampioen kan dit jaar op maximaal 27 verschillende circuits uit komen.

Hier won Verstappen nog nooit

Verstappen wist tot op heden het vaakst in Oostenrijk en Mexico-Stad te winnen. Op zowel de Red Bull Ring als het Autodromo Hermanos Rodriguez won de Nederlander al vijf keer. Verrassende nummer twee op deze lijst is het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Zandvoort vinden we terug op de derde plek, samen met Spa, Barcelona, Austin en sinds dit jaar Suzuka.

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar er zijn wel degelijk een aantal banen waar Verstappen nog nooit won. De meesten zullen waarschijnlijk ook niet snel worden toegevoegd aan het lijstje, aangezien ze voor langere tijd zijn verdwenen van de F1-kalender. Eén van die circuits, waar van het sowieso de vraag is of het ooit terugkeert in de Formule 1, is het Sochi Autodrom. Het circuit in het zuiden van Rusland verdween in 2022 van de kalender en lijkt voorlopig niet op een comeback te hoeven rekenen. Er waren namelijk al plannen voor een permanent circuit nabij Sint Petersburg ter vervanging van het circuit in Sochi, maar door de huidige politieke situatie lijkt een terugkeer naar Rusland voorlopig uitgesloten.

Verstappen won verder nog nooit op de circuits van Mugello, Portimao, de Nürburgring en Istanbul Park. Kijken we heel streng, dan vergeten we er nog één. In 2020 werden twee Grands Prix georganiseerd op het Bahrain International Circuit. Eén op het circuit zoals we die kennen en één op het zogenaamde 'outer-circuit'. Een aangepaste versie van het circuit, waarbij de coureurs niet door de bekende tweede sector gingen, maar de buitenste stuk asfalt pakten. Een extreem kort baantje, dat hoogstwaarschijnlijk niet snel zal terug keren.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'