Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kan zijn lach niet inhouden: "Wolff zegt heel veel aardige dingen!"

Kan iemand Max Verstappen op de baan verslaan in 2024? Na zijn uitvalbeurt in Australië is in ieder geval duidelijk dat hij niet alle races gaat winnen, maar hoe kijkt de Nederlander aan tegen zijn eigen dominantie?

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen wist op overtuigende wijze zijn derde zege van het jaar te boeken in Japan. Hij had van niemand iets te duchten en finishte ruim 12 seconden voor zijn teamgenoot Sergio Perez. De eerste auto die niet van Red Bull was, was de Ferrari van Carlos Sainz op 20 tellen. De Spanjaard won twee weken geleden nog de GP van Australië, onder meer geholpen door een uitvalbeurt van de Nederlander.

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, liet zich ontvallen dat niemand Verstappen dit seizoen kan verslaan. En daar reageert de Nederlander dan weer op zijn eigen manier op. "Toto is de laatste tijd erg aardig voor me en zegt veel aardige dingen over me!", zo vertelt Verstappen terwijl hij zijn lach niet in kan houden.

Daarna gaat hij op een serieuzere toon verder, op de vraag of hij het kampioenschap niet al binnen heeft. "Ik weet het niet. Het is nog steeds een heel lang seizoen en ik wil niet teveel nadenken over de rest van het seizoen. Ik wil het echt race per race benaderen. Ik weet dat er circuits aankomen die misschien niet zo gunstig voor ons zijn, maar als we dan op circuits komen waarvan we weten dat we er snel kunnen zijn, moeten we daar natuurlijk echt van profiteren en als team zoveel mogelijk punten scoren."

Stratencircuits

"En dan denk ik dat als we weten dat we op circuits komen waar het misschien wat moeilijker is, we ook moeten proberen daar het maximale uit te halen. En daar kunnen andere teams dan misschien ook winnen", zo legt Verstappen uit.

Toch zal Red Bull lang niet altijd zo dominant zijn als in Japan. Op welke banen verwacht Verstappen zoal minder te zijn? "Als ik naar de geschiedenis tot nu toe kijk, denk ik dat stratencircuits over het algemeen iets moeilijker voor ons zijn. Ik denk wel dat onze auto een beetje verbeterd is in de lage snelheidsbochten."

"Maar op een stratencircuit gaat het natuurlijk niet alleen om de lagesnelheidsbochten, maar ook om hoe je de auto kunt besturen, het rijden over de kerbstones en over de hobbels. Het algemene rijgedrag van de auto dus. Het is nu nog niet echt duidelijk in hoeverre we dat hebben verbeterd, dus we moeten afwachten", zo sluit Verstappen af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco