Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen keurt ingrijpende Red Bull-veranderingen goed

Onlangs kondigde Red Bull een stevige herstructurering aan van het Formule 1-team ter plaatse met meer verantwoordelijkheden voor Max Verstappens engineer, Gianpiero Lambiase. Hoe kijkt de Nederlandse kampioen daarnaar?

XPB 1268540 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gianpiero Lambiase, de man die we vooral kennen als de race-engineer van Max Verstappen, maakt volgend jaar promotie binnen Red Bull. Hij blijft de engineer van Verstappen, maar hij gaat tevens aan de slag als Head of Racing, met aanzienlijk meer verantwoordelijkheden.

Als Max Verstappen daar ten overstaan van de Nederlandse media, waaronder RacingNews365, naar gevraagd wordt, geeft hij aan hoe hij er naar kijkt: "Op zich zijn het logische stappen, waarbij bepaalde rollen verdeeld worden over meerdere mensen."

Gevraagd of hij nog mee is genomen in de besluitvorming, geeft hij aan dat hij op de hoogte wordt gehouden, maar niet per se dat hij een beslissende stem heeft in het geheel: "Ik wist natuurlijk wel dat dit eraan zat te komen. Ze leggen aan mij uit wat ze gaan doen, waarop ik mijn mening daarover geef." Komt die mening dan overeen met de visie van het team? "Ja."

Als het in de persconferentie over hetzelfde thema gaat, wordt Verstappen nog gevraagd of hij bang is dat het nadelig gaat zijn voor de samenwerking tussen hem en 'GP': "Nee, dat zal niet het geval zijn. Hij deed sowieso al meer dan enkel zijn werk als mijn engineer. Er is goed over nagedacht en uiteindelijk wordt gewoon de werklast beter verdeeld. Het is oké."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Italiaanse media roepen Verstappen uit tot 'winnaar' GP Singapore