Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen klaar voor regenachtig Suzuka: "Veel bijzondere herinneringen"

Na zijn dramatische uitvalbeurt tijdens de Grand Prix van Australië is Max Verstappen gebrand op een goed resultaat in Japan, op een voor hem bijzonder circuit.

XPB 1241605 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een tiende overwinning op rij zat er niet in voor Max Verstappen in Melbourne. Door problemen met de rem moest de Red Bull-coureur de auto al snel in de pitbox parkeren. Een DNF voor de Nederlander en met een rotgevoel liet hij Australië achter zich. Na een weekend zonder race is de regerend wereldkampioen klaar om weer te laten zien wie de sterkste is in de Formule 1.

"Suzuka is altijd een geweldig circuit om op te racen. Als team hebben we hier in de loop der jaren veel bijzondere herinneringen opgedaan, zoals het winnen van het constructeurskampioenschap vorig jaar en het winnen van mijn tweede rijderskampioenschap hier", kijkt Verstappen alvast vooruit. Hij geeft aan even genoten te hebben van het weg zijn van het racen. "Het was fijn om er even tussenuit te zijn met familie en vrienden voordat het racen weer begint en het is ook altijd leuk om wat tijd in Tokio door te brengen."

Verstappen kijkt ook nog even terug op de voor hem onfortuinlijke race in Australië. "De laatste race in Melbourne was ongelukkig en dit soort dingen gebeuren nu eenmaal, maar we hebben negen races op rij gewonnen, wat een indrukwekkende prestatie is. We willen dit weekend nog sterker terugkomen", belooft Verstappen alvast aan zijn fans.

"Het team heeft vertrouwen in Suzuka: het is een iconisch circuit en altijd leuk om te rijden. Het circuit heeft veel snelle bochten en een hoge bandenslijtage en we moeten ervoor zorgen dat we onze prestaties waar mogelijk optimaliseren, zeker nu er voor dit weekend regen is voorspeld. Ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen en klaar te zijn om dit weekend voor de overwinning te vechten."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training