Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen knipoogt naar kopiërende teams: "Ik snap dat wel"

Heel wat teams hebben de dominante Red Bull van vorig seizoen goed bestudeerd. Max Verstappen snapt wel dat er kopieën verschijnen.

Verstappen RB20 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Will Cornelius / Content Pool

Stiekem was het een belangrijke vraag rond de launches: welke teams hebben de dominante RB19 gekopieerd? Red Bull pakte vorig seizoen 21 zeges in 22 races en haalde zo glorieus de beide titels binnen. Max Verstappen was in zijn eentje goed voor 19 overwinningen en snapt wel dat andere teams hier en daar het Red Bull-concept hebben overgenomen. Er verschenen namelijk wat vergelijkbare sidepods en ophangingen bij andere teams. De Nederlander licht het met een knipoog toe, zeker omdat Red Bull weer wat aanpassingen heeft doorgevoerd.

"Als je denkt dat dat de juiste richting is wel, natuurlijk", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Van onze kant denken wij dat dit de juiste richting is. We hebben de laatste twee jaar natuurlijk wel bewezen dat de auto snel is, dus ik snap wel dat andere teams denken: 'laten we dan ook maar een beetje die kant op gaan."

Regenbanden

Verstappen kan nu nog geen oordeel vellen welke teams een bedreiging voor Red Bull gaan vormen. "Het is moeilijk te zeggen hoe competitief iedereen gaat zijn. Ik denk dat je een trend ziet tussen de teams, vooral qua design van de auto. En er waren ook wat interessante zaken als je naar de voorvleugels kijkt. Teams onthullen de auto's, maar ze laten niet alles zien. We moeten afwachten tot we in Bahrein zijn. Dan zien we de echte auto's."

"Ik hecht nooit zoveel waarde aan de launches van andere teams", vervolgt Verstappen zijn verhaal. "Je moet een bolide presenteren, maar dat is nooit de echte auto."

Dinsdag werkte Red Bull in het geheim een shakedown af. Volgens Verstappen leverde die sessie nog geen relevante data op voor het team uit Milton Keynes. "Ik heb alleen maar met regenbanden gereden. Dat maakt het best lastig om iets te zeggen. Het begon meteen te regenen en je rijdt ook niet op de officiële regenbanden. Dan heb je al heel weinig grip. Ik denk echt dat we naar Bahrein moeten gaan en dan zien we het vanzelf wel."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden