Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kreeg hulp van Perez: "Helaas was het niet genoeg"

Max Verstappen leek poleposition voor de Grand Prix van Spanje te gaan pakken, maar moest in extremis toch Lando Norris voor zich dulden. De Red Bull-coureur is redelijk tevreden en kreeg nog hulp van Sergio Perez.

Verstappen Qualifying Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje was ongelofelijk spannend. Max Verstappen reed twee fantastische runs in Q3, maar moest lijdzaam toezien hoe Lando Norris er alsnog met poleposition vandoor ging. De Brit was 20 duizendsten sneller dan Verstappen, die wel met het resultaat kan leven.

"Ik denk dat we het in de kwalificatie wat beter aan elkaar knoopten", vertelt Verstappen. "We zijn het hele weekend bezig geweest om een betere balans te vinden, want het was vrij lastig in de vrije trainingen. In Q3 had ik een goede slipstream van Sergio Perez om alles eruit te halen, maar helaas was het niet genoeg. Zo gaat het soms. Ik denk dat we over het algemeen tevreden mogen zijn over de prestatie en de kwalificatie. Het ligt nog helemaal open voor de race."

Kan je de hulp van Perez plannen? "Het is toevallig. Ik wist in eerste instantie niet waar Checo reed en het team vertelde mij dat. Ik dacht: 'ik ga hem proberen te volgen'. Met deze temperaturen was de kwalificatie iets leuker. De wind werd wel wat sterker en dat maakte het waarschijnlijk wat moeilijker voor ons in Q3."

Wat vindt Verstappen er tot slot van dat hij meer wordt uitgedaagd? "Het is nooit makkelijk geweest, want je bevindt je altijd in een strijd met jezelf. Natuurlijk zijn er nu meer teams die meedoen en dat is goed voor de Formule 1."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'