Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen krijgt ongevraagd toekomstadvies: "Kijk dan goed om je heen"

De toekomst van Max Verstappen in de Formule 1 is en blijft een hot topic. Ook al is het duidelijk dat de Nederlander in 2025 bij Red Bull Racing blijft rijden, de vraag is of Verstappen zijn huidige verbintenis tot en met 2028 gaat uitdienen. Ernest Knoors, voormalig Ferrari-engineer, heeft wel wat advies voor Verstappen in huis in gesprek met RacingNews365.

Verstappen Qualifying Italy
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het was zeker in het begin van 2024 een veelbesproken onderwerp: de toekomst van Max Verstappen bij Red Bull Racing. Dat was vooral het gevolg van de interne onrust bij de Oostenrijkse renstal door het vermeende grensoverschrijdende gedrag van teambaas Christian Horner. Mercedes-teambaas Toto Wolff probeerde daarvan te profiteren, maar uiteindelijk blijft Verstappen voorlopig waar hij zit.

Daar waar de RB20 in het begin van het seizoen nog zo goed ging, is dat nu duidelijk niet het geval. Maar als Red Bull niet zo lekker blijft gaan, is het dan nog een optie dat Verstappen in 2026 de overstap naar Mercedes maakt? Ernest Knoors beantwoordt die vraag in gesprek met RacingNews365.

"Dat is puur speculatie. De enige die dat weet is Max zelf en de mensen er omheen. En als ik Max was, dan zou ik in 2026 gewoon blijven zitten waar ik zit", zo begint Knoors zijn verhaal. "Dan komen de hele grote regelveranderingen voor de motor en het chassis. Dan zou je heel goed om je heen moeten kijken wie die regels het beste heeft geïnterpreteerd."

Verdere toekomst

De voormalig Ferrari-engineer vervolgt: "En dan mag je ook verwachten dat degene die in 2026 sterk is, waarschijnlijk ook in 2027 en 2028 sterk gaat zijn. En dan zou ik zeggen: als je wil veranderen, dan weet je waar je goed zit en dan kun je een keuze maken."

"Want iedereen zegt nu: de Mercedes-motor wordt een raket in 2026, maar laat het eerst maar zien. Who knows? Het kan best zijn dat de Honda extreem sterk gaat zijn of dat Ford met Red Bull iets uit de hoge hoed tovert, of bijvoorbeeld Ferrari."

Dan keert Knoors nog even terug bij de positie van Verstappen. "Politiek gezien zit het hem nu niet enorm tegen bij Red Bull. Ik zou gewoon blijven zitten en vechten met het team. Het is nog steeds een heel goed team en een auto die vooraan rijdt. Dat mag je zeker in 2025 verwachten. En dan zou ik in 2026 eens goed om me heen kijken, waar ik de volgende jaren zou willen zitten", zo sluit Knoors af.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld