Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen uit kritiek op Perez: 'In mijn eentje kan ik Red Bull ook kampioen maken'

Red Bull-coureur Sergio Perez wist op Silverstone voor de vijfde keer op rij Q3 van de kwalificatie niet te halen. Wat vindt teamgenoot, polesitter en WK-leider Max Verstappen, daar van?

Na afloop van de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix heerst er tevredenheid aan de ene kant van de Red Bull-garage, terwijl de andere kant een flinke tegenslag kreeg te verduren. Max Verstappen kwalificeerde zich op poleposition, terwijl teamgenoot Sergio Perez niet verder kwam dan Q1 en de zestiende tijd. Met een Red Bull-bolide kan meer, dat bewijst Verstappen keer op keer. Na afloop van de kwalificatie staat hij de Nederlandse pers, waaronder RacingNews365 , te woord over het matige kwalificatieresultaat van zijn teamgenoot op Silverstone. "Ik weet niet waarom het vandaag mis ging, maar natuurlijk, met onze auto moet je wel in Q3 komen", oordeelt hij. De huidige WK-leider merkt nog niet dat Red Bull zich enorm veel zorgen maakt, maar wat vindt het topteam er van dat Perez vijf keer op rij Q3 niet weet te halen? "Dat moet je aan Helmut (Marko) of Christian (Horner) vragen", antwoordt Verstappen. "Maar natuurlijk vechten we ook voor het teamkampioenschap, maar alleen denk ik dat ik dat op dit moment ook wel kan", zegt hij grappend. Toch zit er een kern van waarheid in, want op dit moment leidt Verstappen daadwerkelijk in zijn eentje het constructeurskampioenschap. De Nederlander scoorde tot nu toe 229 punten, wat meer is dan het tweede team in het klassement scoorde in totaal: Mercedes scoorde tot op heden 178 WK-punten.

Verstappen positief over Ricciardo

Mocht Perez ondermaats blijven presteren, dan heeft Red Bull genoeg opties. Eén daarvan is om Daniel Ricciardo zijn oude zitje teruggeven. Verstappen is in ieder geval positief over zijn voormalige teamgenoot. "Hij doet z'n werk goed in de simulator, maar weet je, dat is ook niet iets waar ik versteld van sta." "Hij had natuurlijk wat moeilijke jaren bij McLaren, maar je verliest je talent niet. Hij heeft ook heel veel ervaring. Ik denk dat hij gewoon lekker in zijn vel zit bij ons op dit moment. Dat zegt hij zelf ook: even een stap teruggedaan, even een reset. Hij voelt zich hier goed en hij heeft hier natuurlijk lang genoeg gezeten. Ik ken Daniel natuurlijk ook heel goed, dus we kunnen het over heel veel dingen hebben", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"