Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen kritisch op McLaren: "Zou dat nooit accepteren"

De teamorders bij McLaren zijn een veelbesproken onderwerp in de paddock en ook ver daarbuiten. Nu laat ook Max Verstappen van zich horen, die van mening is dat Oscar Piastri het 'niet verdient om zomaar overwinningen of posities op te geven, alleen omdat het moet'.

Verstappen Piastri Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wie is nou precies de eerste coureur bij McLaren? Het was lange tijd een prangend vraagstuk binnen het team, maar sinds de Grand Prix van Azerbeidzjan zijn er teamorders opgelegd in het voordeel van Lando Norris. Dat zou de Brit moeten helpen om aan het langste eind te trekken in de strijd om de titel, ten koste van Max Verstappen. Maar teamgenoot Oscar Piastri weet het Norris steeds iets lastiger te maken naarmate het seizoen vordert.

Als Verstappen zelf een oordeel velt over de situatie bij McLaren, stipt hij zelf aan dat Piastri geen tweede coureur is. "Nee, absoluut niet. Dat is hij zeker niet en dat zou ik als ik hem was ook nooit accepteren", aldus de Nederlander in gesprek met Motorsport.com.

"Voor mij is het nu natuurlijk makkelijk praten, omdat ik al tien jaar in de Formule 1 zit. Oscar is aan zijn tweede seizoen in de Formule 1 bezig en dan is het altijd wat lastiger om met de vuist op tafel te slaan. Maar hij is gewoon een hele goede Formule 1-coureur die het zeker niet verdient om maar overwinningen of posities op te geven, alleen omdat het moet."

Versteppen velt vervolgens ook een oordeel over de 'papaya rules' waar het team uit Woking voorheen wel vaker over sprak, al is hij daar niet over te spreken. "Als er niets in je contract staat, dan hoef je je daar ook niet per se aan te houden. Maar dat is niet mijn ding. Ik wil alleen maar zeggen dat Oscar een hele goede Formule 1-coureur is die het niet verdient om op de tweede plek te worden gezet."

Daarbij vindt Verstappen dat McLaren momenteel nog steeds het beste rijdersduo van het hele veld heeft. "Ze zijn ten eerste natuurlijk zeer aan elkaar gewaagd zijn, vooral omdat ze allebei gewoon hartstikke snel zijn."

En hoe kijkt de drievoudig wereldkampioen naar de voortgang van McLaren? "Ze hebben gewoon de juiste mensen aan het werk gezet, mensen die er al binnen het team beschikbaar waren. Sommige mensen hebben promotie gemaakt binnen het team en als je de juiste mensen op de juiste plek zet, kan het hard gaan. De mensen die ze nu hebben, zijn niet ineens allemaal nieuw, op Rob Marshall na dan. Maar de rest komt echt van binnenuit. Sommige mensen hebben ze andere rollen gegeven en je ziet hoe snel het dan kan gaan."

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding FIA grijpt in na verdenkingen illegale truc F1-team