Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen lacht om eigen actie: "Moest ff checken of mijn team niet in slaap viel!"

Max Verstappen won voor de verandering in Silverstone niet met een gigantische voorsprong, maar in de race had hij alsnog genoeg tijd om de andere coureurs in de gaten te houden. Zelfs als het gaat om de pitstops.

De vroege pitstop van Ferrari-rijder Charles Leclerc in de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië bleef niet onopgemerkt bij Max Verstappen, die toen aan de leiding lag en ver verwijderd was van de Monegask. Over de boordradio vroeg hij naar de pitstop van Leclerc.

Was er tijd over of verveelde hij zich? Nee, na afloop van de race moet Verstappen lachen om het moment. "Ik wilde het even checken bij m'n team. Even kijken of ze niet in slaap waren gevallen!", is zijn antwoord tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Ik zag de Ferrari een stop maken en dacht: we houden onszelf wel aan onze strategie, toch?"

Verstappen kreeg te horen dat het originele plan gewoon gevolgd zou worden. "Dat was het wel zo'n beetje. Natuurlijk moesten we even later wel een stop maken vanwege de safety car. Ik moet mijn team nog wel vragen of we zonder de safety car voor de de zachte banden of de harde banden waren gegaan in de tweede stint. Waarschijnlijk de zachte, maar uiteindelijk werd met de safety car nog een aantal ronden bespaard."

McLaren in plaats van Ferrari

Waar Verstappen in 2022 nog vooral tegengas kreeg van Ferrari, streed de Limburger op Silverstone tegen McLaren. Lando Norris pakte zelfs even kort de leiding en werd uiteindelijk tweede achter zijn vriend en concurrent van Red Bull. Oscar Piastri werd vierde, wat het McLaren-feest compleet maakte.

Verstappen was niet volledig verrast. "Op vrijdag kon je dit al een beetje zien, maar ik was toch redelijk verrast door de pace die ze hadden. Ze waren echt heel snel in vergelijking met de auto's daar achter. Toch moet je je vooral focussen op jezelf gedurende het weekend en dan zie je het wel, toch? Positief verrast was ik wel. We zullen zien wat de volgende race ons brengt", zo sluit hij af.

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez