Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen legt druk volledig bij Norris: "Ik rijd niet voorzichtiger!"

Max Verstappen en Lando Norris kunnen er in Mexico, net als vorige week in Austin, zomaar weer een spektakelstuk van maken. Verstappen geeft in ieder geval een duidelijke boodschap af, want hij is niet van plan voorzichtiger te gaan rijden.

Verstappen Mexico Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De titelaspiraties van Lando Norris kregen vorige week in Austin toch een flinke knauw. Daar waar de McLaren-coureur had gehoopt in te lopen op de Nederlander tijdens een sprintweekend, moest hij twee keer zijn meerdere erkennen in Verstappen. De achterstand van Norris is nu 57 punten, met nog vijf Grands Prix én twee sprintraces voor de boeg.

Tijdens de GP van Mexico kunnen de twee kemphanen elkaar opnieuw tegenkomen. Daar waar Verstappen op P2 start, staat Norris daar schuin achter hem op de derde positie. Maar hoe gaat Verstappen de races op dit moment eigenlijk tegemoet? Kijkt hij juist iets meer naar Norris, of is dat totaal niet het geval? 

"Ik probeer er altijd het beste resultaat uit te slepen. Het is niet dat ik voorzichtiger rijd, vooral gezien de punten die we op dit moment hebben. Ik denk dat de druk iets meer bij hem ligt", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Het liefst heb ik een iets snellere auto, dat maakt het allemaal wat makkelijker. Uiteindelijk heb ik altijd het gevoel dat we de resultaten er echt uitslepen, terwijl we eigenlijk niet de snelheid hebben."

Is het dan goed voor Verstappen dat Ferrari nu ook in de mix zit? "Dat kan goed of slecht zijn, want als zij erbij zitten en McLaren een heel goed weekend heeft, heb je meteen een groter verlies. De druk zit er dus altijd op, om daar te staan en te presteren. Maar op de een of andere manier zou ik het altijd fijner vinden om met een snellere auto aan te vallen om die punten te verkrijgen", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Mexico 2024