Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen legt uit waarom zijn achilleshiel plots is verdwenen

Het begint er steeds meer op te lijken dat Max Verstappen de starts van de races onder controle heeft. En dat was aan het begin van het seizoen nog wel een ander verhaal.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Beide Red Bulls hadden een uitstekende start in Mexico. Max Verstappen wist na de eerste bocht vanaf de derde positie aan de leiding te rijden, teamgenoot Sergio Perez doorstond de bocht niet na een incident met Charles Leclerc.

Halverwege werd de race stilgelegd na een zware crash van Kevin Magnussen. Iedereen ging de pitstraat in en mocht banden wisselen. Voor Verstappen was het duidelijk dat er maar één keuze band was om de race mee uit te rijden: "Het was voor mij het heel duidelijk dat we de laatste stint op die harde band moesten doen", legt hij in de persconferentie na de race uit.

"Gelukkig had we nog maar één ronde op die set gereden. Dus dat hielp. Maar bij de start is het natuurlijk normaal gesproken iets moeilijker om op de harde band van de lijn te komen, maar we hadden eigenlijk ook een behoorlijke start op die band."

"Vooral vandaag heel goed"

De herstart verliep ook weer volgens plan, terwijl dit in het verleden weleens anders was. Ook aan het begin van het seizoen kwam de RB19 zo nu en dan niet lekker van haar startplek af, (bijvoorbeeld in Australië). Volgens de drievoudig wereldkampioen zijn er geen specifieke redenen dat de starts de laatste tijd beter gaan, het een kwestie is van aandacht: "Ik denk dat we onze procedures gewoon wat beter uitvoeren, de grip van de banden begrijpen en de koppeling beter afstellen. We zijn daar in mijn optiek gewoon wat scherper op geweest."

De starts lijken wel aanzienlijk beter ten opzichte van het begin van het seizoen. Dit ligt aan een combinatie van de juiste afstelling en de gevoeligheid van deze afstelling. "Ik denk dat we aan het begin van het jaar een beetje een probleem hadden, maar toen we dat hadden opgelost, was ik van mening dat we nog steeds niet de juiste dingen deden met de bandentemperatuur en de afstelling van de koppeling."

"En ja, het is allemaal erg gevoelig. Als je er net naast zit, heb je misschien te veel wielspin of te weinig momentum. Het is heel moeilijk om het goed te krijgen en ik denk dat het vandaag vooral heel goed was", zo sluit de Red Bull-coureur na zijn succesvolle weekend af.

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen