Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen licht Marko-standpunt toe: "Dan wordt het onwerkbaar"

Max Verstappen is in Djedda uitgebreid op de Red Bull-saga ingegaan. De Nederlander stelt dat Christian Horner en Helmut Marko altijd goed met elkaar op konden schieten en licht ook toe waarom hij wil dat bepaalde personen bij Red Bull blijven.

Marko Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Poleposition of niet, Max Verstappen moest na de kwalificatie in Saoedi-Arabië veel vragen over Helmut Marko beantwoorden. Het gerucht gaat dat de Oostenrijker binnenkort geschorst zal worden door Red Bull, waarna Verstappen duidelijk mededeelde dat hij wil dat Marko bij het team blijft. De Nederlander licht zijn standpunt toe.

"Weet je wat het is, uiteindelijk gaat het toch om de relaties en de communicatie binnen het team", stelt Verstappen. "Als dingen wegvallen die heel belangrijk voor jou zijn in een team, dan kan je in een onwerkbare situatie terechtkomen. Daar ben ik ook altijd heel open in geweest. Dat weten ze allemaal en dingen zijn altijd te verhelpen of op te lossen door te communiceren."

Verstappen vertelde eerder dat Dietrich Mateschitz en Marko het team hebben opgebouwd. De naam Christian Horner ontbrak, maar Verstappen ziet echt wel dat de Brit een groot aandeel in het succes had. "Christian is er daarna natuurlijk bijgekomen. Ik denk dat Helmut en Christian altijd heel goed met elkaar op konden schieten en samen veel hebben bereikt. En ik denk ook dat Helmut Christian altijd heel goed heeft gesteund, ook op de moeilijkere momenten qua prestaties. Daar moet je respect voor hebben."

De 26-jarige Nederlander vindt het zonde dat de hele saga de goede prestaties van Red Bull overstijgt. "Het is natuurlijk jammer dat het daarover gaat. Laten we eerlijk zijn. Ik heb hier natuurlijk met Helmut over gesproken, maar ik kan niet alles in de media zeggen. Ook niet in goede tijden, dat is hetzelfde verhaal."

Maar komt de mogelijke schorsing of het mogelijke vertrek van Marko voor Verstappen uit de lucht vallen? "Niet helemaal."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China