Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft belangrijke landgenoot voor ontwikkeling RB20: "Dat vind ik ontzettend knap"

Max Verstappen was zeer tevreden over de RB20 na de eerste testdag in Bahrein. De Nederlander prijst landgenoot Rudy van Buren, die als simcoureur een grote rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van de nieuwe Formule 1-bolide.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zich al vaker positief uitgelaten over Rudy van Buren, die als simcoureur ook aan Red Bull verbonden is. Van Buren speelt zo een grote rol in de ontwikkeling van de Red Bull-bolides. Zo ook de RB20, die in de handen van Verstappen zeer snel en betrouwbaar was tijdens de eerste testdag in Bahrein. Volgens Verstappen kan hij zo'n goede dag beleven omdat Van Buren en de andere simcoureurs van Red Bull geweldig werk afleveren.

"Er zitten van tevoren ook heel veel jongens op de simulator", vertelt Verstappen. "En ik heb veel contact met Rudy natuurlijk, die ook in de simulator rijdt. Dan hebben we het erover en vertelt hij mij wat hij heeft geprobeerd. Dan zeggen we: 'misschien moeten we dat doen en kijken of dit nog beter kan'. Het is wel heel fijn om zo hoog iemand bij het team te hebben. Hij zorgt er mede voor dat de auto al zo goed afgesteld is."

Gekke aanpassingen

De rol van Van Buren mag niet onderschat worden, vindt Verstappen. "Rudy gaat uiteindelijk, samen met de andere simcoureurs, over de kleinste- tot de gekste aanpassingen. Zij testen dat. En meestal als ik naar de simulator kom, staat alles eigenlijk al goed. Dan gaat het om finetunen. Hij had volgens mij laatst ook een hele raceafstand gereden en hij moest toen allemaal dingen testen met de voorvleugel."

"Ga er maar eens zitten, anderhalf uur in de simulator en vol gas. Dat vind ik wel ontzettend knap", sluit Verstappen breed lachend af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden