Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen looft briljante Perez: "Hij weet dat succes niet alles is"

Max Verstappen en Sergio Perez zijn inmiddels voor het derde jaar op rij teamgenoten. De twee kennen elkaar steeds beter en de Nederlander heeft veel respect voor Checo.

In 2021 werd Sergio Perez de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, nadat Pierre Gasly en Alex Albon achtereenvolgend werden gewogen en te licht werden bevonden. De Mexicaan deed het de afgelopen twee seizoen verdienstelijk, maar kwam eigenlijk op geen enkel moment in de buurt van Verstappen.

Familieman

Ondanks wat schermutselingen vorig jaar in Brazilië, kan Verstappen wel prima met Checo door een deur. Hij kent zijn teamgenoot goed en ziet overeenkomsten qua de manier waarop ze in het leven staan. "Ik heb Checo door de jaren heen steeds beter leren kennen. Hij reed briljant toen ik mijn eerste wereldtitel won in Abu Dhabi. Hij was die dag geweldig." "Eerst waren we rivalen, vooral toen ik nog voor Toro Rosso reed aan het begin van mijn carrière, maar daarna leerde ik hem steeds beter kennen. Wat ik zo mooi vind aan Checo, is dat hij een echte familieman is en heel veel geeft om zijn vrienden", zo schetst de Nederlander bij The Daily Mail . "F1 is heel belangrijk en je wilt veel succes hebben, maar het is niet het einde van de wereld als je niet slaagt. Zo denk ik ook. We hebben allemaal races gewonnen en hij is de meest succesvolle Mexicaan in de geschiedenis van F1, maar het is niet alles, want nadat je bent gestopt gaat de rest van je leven gewoon door", aldus Verstappen

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi