Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen looft Red Bull: "Hoop natuurlijk dat het niet te vaak gebeurt"

Na een zeer teleurstellende vrijdag voor Red Bull, kregen het team en Max Verstappen de situatie volledig omgedraaid tijdens de kwalificatie. Ineens was het weer de Nederlander die bovenaan de lijst stond en poleposition pakte. Verstappen geeft aan dat er hard is gewerkt om dat voor elkaar te krijgen.

Verstappen Qualifying Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met een glimlach stond Max Verstappen de pers, waaronder RacingNews365, te woord na de kwalificatie. En geef hem eens ongelijk. Op vrijdag zat Red Bull in de problemen en kwam Verstappen in de tweede vrije training niet verder dan P7. Een dag later was de situatie helemaal anders.

"Ja, we hebben natuurlijk van alles geprobeerd, heel anders dan gisteren (vrijdag, red.). Maar zelfs zaterdagochtend voelde het niet echt geweldig, omdat de balans de andere kant op sloeg. Dus ja, we hebben ons er echt in verdiept en geprobeerd hier en daar wat dingen te optimaliseren. Maar het was gewoon veel moeilijker dan we hadden verwacht, om wat voor reden dan ook", zegt de wereldkampioen. 

"Maar aan het eind bleef het team bij elkaar. Ze bleven nadenken over wat we konden doen, ook in de fabriek, en uiteindelijk hebben we het voor elkaar gekregen. Ik denk dat het een geweldig gevoel is als je een heel moeilijk weekend beleeft en het dan toch nog goed doet in de kwalificatie. Ik hoop natuurlijk dat het niet te vaak gebeurt, maar op dit moment zijn we gewoon erg blij dat we het hebben kunnen omdraaien."

Net als veel andere teams rijdt ook Red Bull in Imola met enkele upgrades. Kon Verstappen zich daar wel op focussen, met al de problemen die hij ervoer? "Ik denk dat de upgrades de upgrades zijn en ik denk dat ze hun werk doen. Maar we hadden andere problemen dan alleen de upgrades van de auto. Natuurlijk hebben we veel mensen die daar naar kijken, maar tegelijkertijd hebben we ook veel mensen die werken aan de balansproblemen die we het hele weekend hadden. Hoe dan ook, als je nieuwe onderdelen aan de auto toevoegt, is het niet zo dat je alles in één weekend leert. Het kost tijd, race na race, op elk circuit. Je hebt ook een beetje een andere set-up nodig, dus het vraagt andere dingen van de auto."

Ondanks de vele problemen bij Red Bull lukte het Verstappen toch om de boel om te keren en poleposition te pakken. Wanneer was het eigenlijk de laatste keer dat de Nederlander de situatie zo extreem heeft weten om te keren? "Ik denk dat dit in de afgelopen jaren zeker een van de beste is geweest. Het is een tijdje geleden dat ik het gevoel had dat we er zo ver naast zaten. Ik bedoel, in Singapore (2023, red.) zaten we er het hele weekend naast, dus dat was gewoon een verschrikkelijk weekend. Maar hier zaten we er ook vrij ver naast en toch wisten we het om te draaien. Dus het moet minstens vijf, zes jaar geleden zijn, want ik kan me niet echt herinneren dat ik het zo heb kunnen omdraaien."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"