Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen: 'Maakt me niet uit wat Mercedes doet, ik ben de wereldkampioen'

Max Verstappen heeft een duidelijke mening over de pogingen van Mercedes om het wereldkampioenschap formeel nog af te pakken. Ze moeten doen wat ze kunnen, want de Nederlander vindt zichzelf al kampioen. Wat er ook gebeurt.

Verstappen Horner Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Terwijl Mercedes nog altijd kan protesteren tegen de uitkomst van de Grand Prix van Abu Dhabi heeft Max Verstappen het seizoen al achter zich gelaten. Hij zit dan ook niet met de pogingen van de concurrent om het WK nog weg te kapen. "Hier gaat het prima, ik denk er eigenlijk niet zo veel meer aan", zegt hij voor de microfoon van RacingNews365.

"Ik voel mijzelf de wereldkampioen en het maakt me niet uit wat ze proberen te doen. We wonnen het op het asfalt. We wonnen het toen er een groene vlag was en we ze voorbij zijn gereden. Dat zullen ze nooit meer van ons afpakken. Maar dat protest, daar ben ik verder niet zo mee bezig. Het kan een beetje storend zijn voor het team, maar we hebben genoten van de afgelopen dagen."

Verstappen legt uit dat hij persoonlijk geen ruzie heeft met Mercedes-werknemers. "Ik denk dat ik best een vergevend persoon ben. Maar op dit moment is het allemaal nog zo nieuw, dus is het beter om er maar niet over te praten. Ik zag Toto (Wolff, red.) als voorbeeld laatst wel in Monaco, net voor de Saoedi-Arabië. Dan praten we ook gewoon even met elkaar."

Mening over Mercedes verandert nog niet

Voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi zei Verstappen dat zijn mening over Mercedes sterk is veranderd, en niet in positieve zin. Ondanks de vergevingsgezindheid ziet hij dit nog niet zo snel veranderen. Het mogelijke protest kwam dan ook niet uit de lucht vallen.

"Ik bedoel maar, het is niet verrassend. Gewoon zoals ze het seizoen al hebben doorlopen tot aan de laatste race, weet je. Het is gewoon een ander systeem. Mijn kijk daarop verandert niet en is dus nog nog steeds hetzelfde."

Ook interessant:

Mercedes komt NIET opdagen bij officieel Fotomoment FIA-Gala

Mercedes is niet op komen dagen bij het FIA-fotomoment voorafgaand aan het Price Giving Gala. Is het een boycot van de Duitse renstal tegen het veiligheidsorgaan van de autosport en de uitkomst van Max Verstappen als wereldkampioen? We praten je bij in onderstaande video!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

53 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"