Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt zich geen zorgen: "Dit zegt niks voor Monaco"

Max Verstappen had het in Miami en Imola ineens een stuk lastiger in de strijd om de overwinning en moest deze in Amerika zelfs uit handen geven, maar volgens de Nederlander is de kans klein dat al deze moeilijkheden van groot belang zullen zijn in Monaco.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing slaagde er de afgelopen twee races niet in om de gebruikelijke dominantie van de afgelopen maanden voort te zetten. Lando Norris ging er in Miami namelijk met de zege vandoor en ook in Imola leek de Brit richting het einde van de race ineens alsnog dicht bij de overwinning te komen. Verstappen kwam in Italië uiteindelijk als winnaar over de eindstreep, maar één ding werd wel duidelijk: Red Bull lijkt de dominantie van vorig seizoen kwijt te zijn.

Verstappen heeft dus twee lastige weekenden achter de rug, maar tijdens de persconferentie na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna benadrukte de doorgaans nuchtere Nederlander al dat hij geen problemen verwacht in Monaco. "Dit zegt helemaal niks over onze kansen daar, want dat is weer een heel ander circuit. We zien nu wel dat het allemaal heel dicht bij elkaar ligt en ik denk dat ik bijvoorbeeld meer pace had op de medium-banden dan op de harde, maar aan het einde van de dag finishten we in precies dezelfde volgorde als waar we de race mee begonnen."

Dat het allemaal ontzettend dicht bij elkaar zit is volgens Verstappen wel duidelijk, maar de kans dat het in Monaco ook zo zal lopen is volgens de Nederlander klein. "Monaco is altijd heel erg hectisch en je moet ieder aspect van de kwalificatie haast perfect uitvoeren om daar een goed rondje neer te zetten. Het is daar echt heel lastig om de banden bijvoorbeeld goed te laten werken, dus in dat opzicht is het een speciaal circuit."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap